ZA NIŠLIJE BESPLATNA VOŽNJA AUTO-PUTEM! Sve što je potrebno je besplatna Gradska karta!
Ilustracija, Foto: Grad Niš

lepe vesti

ZA NIŠLIJE BESPLATNA VOŽNJA AUTO-PUTEM! Sve što je potrebno je besplatna Gradska karta!

Sve što je potrebno za apliciranje jeste da građani Putevima Srbije dostave fotokopiju lične karte, jednu fotografiju i fotokopiju saobraćajne dozvole

Objavljeno:

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio je da će građani Niša moći bez plaćanja putarine da se voze auto-putem oko grada, uz "gradsku kartu" koju će dobijati besplatno.

- Nišlije neće plaćati putarinu za korišćenje autoputa oko grada! Sa Putevima Srbije postigli smo dogovor i svi građani Niša koji to žele, potpuno besplatno dobiće specijalne Gradske kartice za vožnju prstenom oko Niša bez naknade. Jedini uslov je da imaju prebivalište na teritoriji Grada Niša – rekao je, na konferenciji za novinare u Gradskoj kući, pojasnivši da su razgovori sa Putevima Srbije o tome vođeni prethodnih nekoliko meseci, kako bi se zaštitili interesi građana Niša, kojima je korišćenje prstena oko grada od velike važnosti.

foto: Grad Niš

Dodao je da kako svi koji to žele, a imaju prebivalište na teritoriji Grada Niša, mogu potpuno besplatno da apliciraju za dobijanje Gradske karte koja će im omogućiti neograničeni broj izlazaka ili ulazaka na autoput na jednoj od četiri naplatne rampe koje će u narednih nekoliko nedelja početi da funkcionišu na Malčanskoj i Matejevačkoj petlji, kao i na izlazima na autoput kod Komrena (Niš Sever) i KP Doma (Niš Jug), bez naknade.

foto: Grad Niš

Sve što je potrebno za apliciranje jeste da građani Putevima Srbije dostave fotokopiju lične karte, jednu fotografiju i fotokopiju saobraćajne dozvole, i na kućnu adresu će im u najkraćem mogućem roku stići specijalna Gradska karta za korišćenje autoputa bez naknade, rekao je gradonačelnik Bulatović.

Da podsetimo, završetkom izgradnje južnog i istočnog kraka Koridora 10 ka makedonskoj, odnosno bugarskoj granici, stvoreni su uslovi za sklanjanje čeonih naplatnih rampi kod motela Nais i Doljevca.

foto: Grad Niš

Naplatna rampa kod Naisa, kako je rekao Gradonačelnik, ima 11 propusnih kapija, a na četiri izlaza, odnosno ulaza, oko Niša biće ih ukupno 16, pa se očekuje da i njihova propusna moć bude veća, što će rezultirati bržim odvijanjem saobraćaja i smanjenjem gužvi, posebno u letnjim mesecima, kada je i intenzitet saobraćaja na autoputu najveći.

foto: Grad Niš

Protokol sa JP Putevi Srbije o ovom pitanju je već potpisan, a procedura nalaže da na narednoj sednici saglasnost na ovaj dokument daju i odbornici Skupštine Grada Niša.

foto: Grad Niš

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se finansira iz budžeta Grada Niša.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.