NIJE SVE NAŠE, ALI NIJE SVE NI NJIHOVO! Vučić progovorio o Kosovu, pa poručio sledeće!
Vučić gostovao u emisiji "24 časa", Foto: TV Pink/Printscreen

objasnio

NIJE SVE NAŠE, ALI NIJE SVE NI NJIHOVO! Vučić progovorio o Kosovu, pa poručio sledeće!

Predsednik Srbije govorio je o najvažnijim temama u Srbiji

Objavljeno: 18:20h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji "24 časa" autorke i voditeljke Dušice Spasić.

Predsednik Vučić govorio je o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji, regionu, kao i o nezaobilaznoj temi Kosova i Metohije.

Prva tema-Kosovo

Obraćanje je počeo na temu Kosova i Metohije i pređašnjih događaja koji su se dogodili na teritoriji južne srpske pokrajine, presnosi Srbija danas.

- Nervoza je velika, kao i ono juče i ono prekjuče. Jesmo li mi poslali antraks, oni su lagali, kao i obično.Bukvalno su sve izmisli zato što ne znaju šta će sa sobom, oni bi da kupe vreme, da se desi viša sila da ostanu na vlasti. Svi su nervozni zbog naših rezultata. Da vidimo ko je otrovan, ko su ti koji su otrovani, ko su ti teroristi koji truju. To više nije za tačku u cirkusu - rekao je Vučić i nastavio:

- Recimo da je Dodik okačio zastavu Donbasa, da li bi se slikao britanski ambasador s njim, ne bi. To su dvostruku aršini. Ponosan sam što našem narodu smem da kažem istinu, to mogu da kažem na civilizovani način.

Reakcija na komentar Kurtija

Voditeljka je prokomentarisala kako Kurti kaže da predsednik Srbije nije u poziciji da komentariše "njihove nacionalne simbole".

- Ne, nego će on da mi zabrani. Niko otvorenije ne radi na stvaranju Velike Albanije kao što to radi Aljbin Kurti. Ni on ni ambasador Velike Britanije, a ni zajedno, ne mogu da mi zabrane. Njemu stilistika i jezik ne idu najbolje. Tek ću da komentarišem - rekao je Vučić.

foto: TV Pink/Printscreen

Zabrana slikarske izložbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u emisiji "24 časa" povodom zabrane slikarske izložbe na Kosovu i Metohiji, rekao je da je tamo velika nervoza. Kada su u pitanju navodne otrovane koverte iz centralne Srbije koje su sa glasovima došle na KiM, rekao je da su sve izmislili.

- Ovi što idu bi da uzmu još malo vremena na vlasti. Ovima što dolazi se žuri. Sve to rade zbog uspeha Srpske liste na izborima. Ovo je sve cirkus. Tražiću sveobuhvativnu istragu oko navodno otrovanih koverti - rekao je Vučić i dodao da će insistirati na toj istrazi kao što je insistirati i na odgovoru ambasadora Velike Britanije o albanskoj zastavi pred kojom se slikao.

foto: TV Pink/Printscreen

Predsednik o opoziciji

Predsednik Srbije dodao je da Srbija i SNS imaju ideologiju i da ta partija gradi najsavremeniju ideologiju.

Vučić je podsetio na izglasavanje nezavisnosti za vreme Đilasa, Jeremića, Veselinovića i bežanje u Rumuniju tadašnjeg predsednika Srbije.

- Narodu kažem da nije sve naše, ali kažem i da nije sve njihovo. Ja neću da izgubimo sve kao što je to bilo u vreme Đilasa, Jeremića, Veselinovića. Kada se malo upristojite i prestanete da lažete o trovanju, i kada prestanete sa proterivanjem Srba recite, evo spremni smo da razgovaramo - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je Srbija na evropskom putu i da je 67 odsto naše razmene sa EU.

- Nikome ne dozvoljamo da ugrozi naše prijateljstvo sa Rusijom, Kinom, Japanom, Turskom… Moj posao je da obezbedim što više investicija za Srbiju. Potrebni su nam dobri odnosi sa svima. Pratimo šta se u svetu zbiva, ali to je haos u međunarodnim odnosimo. Mi smo mala zemlja - rekao je Vučić i dodao da su u Srbiju stigla četiri nova helikoptera.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.