VUČIĆ O PALJENJU VESIĆEVE KNJIGE: Slika koja je poslata iz Beograda je UŽAS!
Aleksandar Vučić, Foto: KURIR TV

politika

VUČIĆ O PALJENJU VESIĆEVE KNJIGE: Slika koja je poslata iz Beograda je UŽAS!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovara na pitanja novinara

Objavljeno:

Komentarišući paljenje knjige koju je napisao Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, predsednik Vučić kaže da je to samo poruka da opozicija ne dozvoljva da se razmišlja drugačije od njih.

- To je mogao neki pojedinac da učini, može da uradi neko ako misli da je sadržaj te knjige loš. Međutim ovde je reč o jednoj lepoj knjizi. To je fantastično urađena knjiga o Beogradu, a novac ide na lečenje jednog deteta – kazao je predsednik Vučić.

- Hajne je lepo rekao, "Gde gore knjige, goreće i ljudi". Onda se pitate zašto u istraživanju javnog mnjenja nema ljudi koji ih podržavaju – ocenio je Vučić.

Kako kaže, vlast dozvoljava da na ulicama Beograda mogu da mirno da iskažu svoje nezadovljstvo, ali osuđuje čin paljenja knjige.

- Mi ih puštamo da rade šta hoće, a oni ne dozvoljavaju promocije knjige. Video sam tamo Bastaća i Miljuša, ali istražićemo koja su tačno lica palila knjige - kazao je Vučić, i podsetio na slučaj Ranka Panića koji je bio upravo žrtva tadašnje vlasti koja nije dozvoljavala demonstraciju nezadovoljstva.

Predsednik Srbije je komentarišući rezultat u Interpolu rekao da je to mala taktička pobeda važna za nas.

- Znali su od početka da neće da uspeju, kada su videli da im je trend gori nego prošli put odustali su - kazao je Vučić.

Kako kaže, sa taksistima nije bio lak razgovor i dodaje da ih je molio i zahvalio im se na razumevanju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.