Borite se za za grb i zastavu. Evo šta je još Vučić poručio fudbalerima Srbije!

premijer im poslao pismo

Borite se za za grb i zastavu. Evo šta je još Vučić poručio fudbalerima Srbije!

Zahtevam od albanskih vlasti da svim građanima Srbije, koji budu prisustvovali ovom sportskom događaju, obezbede punu sigurnost pre, za vreme i posle održavanja utakmice, kaže Vučić
Objavljeno: 09:58h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, nakon odluke da ne ide u Elbasan na utakmicu, uputio je pismo javnosti koje prenosimo u celosti: - Srbija i Albanija su u prethodnih godinu dana radile mnogo na međusobnom razumevanju i uspostavljanju redovnih kontakata koji doprinose boljoj političkoj i ekonomskoj saradnji dveju zemalja, posle decenija ćutanja i zamrznutog neprijateljstva. Počeli smo da razgovaramo o velikim i važnim projektima, kao što su izgradnja autoputa Niš-Drač i pruge Beograd-Podgorica-Skadar-Tirana.

Znam dobro da je i danas lakše i popularnije podizati tenzije, jer uvek je jednostavnije izabrati liniju manjeg otpora i prikloniti se mržnji umesto racionalnom sagledavanju budućnosti. Ipak, smatram da su albanski premijer Edi Rama, kao i rukovodstvo Srbije, razmenom najboljih studenata, poslali važnu poruku ne samo našim narodima, već i celokupnom svetu, da ozbiljno i odgovorno gledamo u budućnost regiona, Srbije i Albanije. Vučić prelomio, ne ide na utakmicu u Elbasan!

U skladu sa tim, ali i zbog nesvakidašnje politizacije jednog sportskog događaja, posle više telefonskih razgovora sa premijerom Ramom, doneo sam odluku da ne putujem u Elbasan kako bi glavni akteri fudbalske utakmice bili sportisti.
najoštrije osuđujem huliganski napad albanskih navijača na naše fudbalere Rama odjavio Tačija zbog Vučića: Važnije mu je prisustvo srpskog premijera u Elbasanu!
želim uspeh i pobedu

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.