PONOVO BUKTI RAT SNS I SPS, SVE PUCA! Šormaz prozvao SOCIJALISTE i mahao KOFEROM, a onda je stigao BRUTALAN odgovor
Dragan Šormaz i SPS, Foto: Fejsbuk, Vladimir Sporčić

KRIZA U VLADAJUĆOJ KOALICIJI

PONOVO BUKTI RAT SNS I SPS, SVE PUCA! Šormaz prozvao SOCIJALISTE i mahao KOFEROM, a onda je stigao BRUTALAN odgovor

Šta se ovo dešava?

Objavljeno:

Ponovo nema mira u koaliciji Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, a buru je opet izazvao funkcioner SNS Dragan Šormaz.

On je pre nekoliko nedelja poručio da je vreme da se SPS pošalje u opoziciju, a prethodno je vređao u Skupštini Snežanu Paunović (SPS). Sad je otišao korak dalje i direktno napao lidera socijalista i prvog potpredsednika Vlade Ivicu Dačića.

Naprednjak je komentarisao oslobađajuću presudu nekadašnjeg šefa Dačićevog kabineta Branka Lazarevića i rekao da ne zna kako je došlo do toga da dokazi skupljeni u istrazi nisu bili dovoljni za sud:

- Podsetiću vas da je u slučaju „kofer“ došlo do oslobađajuće presude. Nedavno sam izjavio i uvek ću to tvrditi - komunisti vladaju Srbijom od 1945. u raznim agregratnim stanjima i još ih se kao društvo nismo oslobodili. Očigledno je da su prisutni u sve tri grane vlasti - rekao je Šormaz čime je direktno uperio prst u Ivicu Dačića i Vladana Zagrađanina.

Šormaz je tako podsetio na aferu u kojoj su među osumnjičenima bili funkcioneri SPS. Njemu očigledno ništa nije značilo to što je Apelacioni sud u Beogradu doneo oslobađajuće presude za Simića i Zagrađanina.

foto: youtube/printsvreen/O2.tv

Ministarka u Vladi Srbije i funkcionerka SPS Slavica Đukić Dejanović za Espreso odgovorila je na nove napade Dragana Šormaza.

- Šta reći na takve reči? Šta reći kad neko polemiše s odlukama suda? Izjave Šormaza ne treba uopšte analizirati - rekla nam je Dejanovićeva.

foto: Tanjug / Zoran Žestić

Funkcioner SPS Novica Tončev za naš portal kaže da sad kada su pravosnažno oslobođeni Vlada Zagrađanin i Branko Lazarević i Dačić lakše diše.

- Verujem da će Dačić višak energije i vremena usmeriti na sređivanje stanja u partiji da se takve afere nikad ne ponove. Umesto da se fokusiramo na rezultat i podmlađivanje stranke, postali smo magnet za razne aferaše i foteljaše proteklih 10 godina. Naša glasačka baza i lokalni funkcioneri vape za uspostavljanjem političke odgovornosti za štetočine iz naših redova, a od sudskih presuda smo odavno digli ruke - kaže Tončev i dodaje:

foto: Filip Plavčić

- Voleo bih i verujem da se ovakve afere više neće ponavljati. SPS ne sme da bude asocijacija na aferaše i foteljaše. Nadam se da će svi koji su krivi za bilo kakvu štetu koja je naneta SPS preuzeti bar političku odgovornost, kad već nisu dobili sudsku presudu. Dugujemo to našim glasačima - kaže on.

Mnogi socijalisti, s druge strane, nisu bili spremni ili nisu želeli da stanu na stranu svog šefa. Tako n poruke i pozive Espresa nisu odgovarali Đorđe Milićević, Neđo Jovanović...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.