KINA JE UDARILA NAJJAČI ŠAMAR KOSOVU U INTERPOLU! Posle ovih reči iz PEKINGA Prištini je sve jasno
Zgrada Interpola, Foto: Prentscren

OŠTRO!

KINA JE UDARILA NAJJAČI ŠAMAR KOSOVU U INTERPOLU! Posle ovih reči iz PEKINGA Prištini je sve jasno

Peking je na strani Srbije

Objavljeno: 08:20h

Kina nije promenila svoju poziciju i neće podržati prijem takozvanog Kosova u Interpol, rečeno je na sastanku potpredsednika Vlade Srbije Nebojše Stefanovića sa šefom kineske delegacije na Generalnoj skupštini Interpola Dakijem Duanom.

Na sastanku u Santjagu u Čileu, gde se održava 88. Generalna skupština Interpola, šef kineske delegacije potvrdio je podršku Kine teritorijalnom integritetu Srbije i njihovu nepromenjenu poziciju prema zahtevu takozvanog Kosova za prijem u Interpol.

Stefanović je istakao da bi eventualni prijem doveo do duboke podele te najstarije međunarodne policijske organizacije i da bi ugrozio buduću borbu protiv kriminala u svetu, preneo je MUP u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova, koji predvodi srpsku delegaciju na 88. Generalnoj skupštini Interpola, naglasio je i da bi eventualnim ulaskom takozvanog Kosova došlo do zloupotrebe Interpola i da bi politika zamenila policijski rad.

Stefanović je podsetio i da je veliki broj zemalja članica Interpola prošle godine na zasedanju u Dubaiju odlučno rekao da se protivi prijemu takozvanog Kosova i da su delegati dovedeni u neprijatnu situaciju, da posle svega 11 meseci ponovo glasaju o istom pitanju. On je istakao da Srbija podržava politiku jedne Kine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.