ĐILAS MI JE PRETIO DA ĆU DOBITI OTKAZ KAD SAM ČEKAO DRUGO DETE: Potresna ispovest policajca Dejana Stevića
Hit Tvit, Foto: Printscreen/youtube

ispričao sve

ĐILAS MI JE PRETIO DA ĆU DOBITI OTKAZ KAD SAM ČEKAO DRUGO DETE: Potresna ispovest policajca Dejana Stevića

Ispričao suočavanje sa Đilasom!

Objavljeno: 13.10.2019. 22:52h
  • 47

Dejan Stević, zaposlen u Upravi saobraćajne policije, gostuje večeras u Hit tvitu gde govori o pretnjama koje mu jeDragan Đilas uputio dok je obavljao svoj posao.

- Ja sam u to vreme bio saobraćajni policajac, imao sam 25 godina. Kao mlad policajac vas uče o pravnoj državi, vladavini prava, pravnoj etici...U konkretnoj situaciji, ja sam uočio vozilo koje se kretalo žutom trakom. Dešavalo se sve kod Sajma, nedelja je bila. Dajem znak rukom, ali vozač ne usporava. Pomeram se sa kolovoza jer vidim da gospodin nema nameru da stane. Pomeram se i sedam na motocikl. On staje, vraća se u rikverc nekih 50- ak metara. Prilazi vozilu, gospodin u odelu, kravata, u vozilu supruga, dvoje dece...Ja tražim isprave, on daje vizit-kartu na engleskom jeziku i ja shvatim da piše Đilaš. Tada sam politiku pratio paušalno. Ali kada vam neko daje karticu, "evo ti ova kartica da znaš ko te ostavio bez posla" je bio veliki šok. Ovo nije bio usamljen slučaj... Imali smo pre samo par godina, izuzetnog policajca, sina pukovnika vojske, mi kao mlađi smo gledali da se ugledamo na njega. On zaustavlja funkcionera vladajuće partije u to vreme, 2005 godine. To je bilo na Autokomandi, daje mu se alko- test, on preti, odbija, drsko se ponaša. Isključuje se kod SC Banjica, izlazi napolje i kaže policajcima "zbog ovoga ćete dobiti otkaze, sad će vas zvati neko". Ko ih je zvao, ne znam. Posle samo 2 dana, njih pozivaju u stanicu, tu se nalazi taj političar, koji im se podsmeva sve vreme, i uručuje im rešenje za čuvanje kućice u nekj policijskoj stanici. Zbog njegovog profesionalog postupanja, on dobija rešenje da sedi u kućici - ispričao je Stević u Hit tvitu suočavanje sa Đilasom i druge probleme sa kojima se suočavaju policajci tokom obavljanja dužnosti.

foto: Printscreen/youtube

Na voditeljkino pitanje šta se dalje dešavalo, Stević je rekao sledeće:

- Naporan epilog za mene i moju porodicu, šok koji je trajao izvesno vreme. Bio sam pozvan posle sat vremena da dođem u bazu, funkcioner koji je tada bio starešina je rekao "dečko traže tvoju glavu, znaš li ti koga si zaustavio, kome si kaznu pisao". Nazivali su me pogrdnim imenima, pokušavam nekim argumentom da se ogradim. Tada sam čekao drugog sina, supruga bez posla, ja gubim posao u tom trenutku. Policijske plate nisu bile visoke. Suze na licu moje supruge i zabrinutost na licu mojih roditelja ne mogu da zaboravim. Ta stigma me je pratila kroz službu. Posle toga se nikada nisam sreo sa Draganom Đilasom - rekao je Stević gosujući u Hit tvitu.

Sporni incident dogodio se u vreme vladavine Demokratske stranke, dok je Đilas bio direktor Narodne kancelarije predsednika Srbije Borisa Tadića, dakle, negde krajem 2004. i početkom 2005. godine.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media