OGLASIO SE STEFANOVIĆ I OTKRIO DA LI ĆE KOSOVO UĆI U INTERPOL! Pažljivo pročitajte šta je rekao pred put u ČILE
Nebojša Stefanović, Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

OŠTRO!

OGLASIO SE STEFANOVIĆ I OTKRIO DA LI ĆE KOSOVO UĆI U INTERPOL! Pažljivo pročitajte šta je rekao pred put u ČILE

Sve je rekao...

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas, uoči puta u Čile, na sednicu Generalne skupštine Interpola, da Srbija ima čvrste policijske, pravne i političke argumente koji potvrđuju da takozvano Kosovo ne može da bude primljeno u tu organizaciju.

"Srbija ima snažne policijske, pravne i političke argumente koji nedvosmisleno potvrđuju da takozvano Kosovo ne može biti primljeno u Interpol", napisao je Stefanović na svom Tviteru.

Deo srpske delegacije već se nalazi u Čileu, gde će se održati 88. Generalna Skupština Interpola.

Inače, diplomatska borba protiv ovog zahteva Prištine traje još od prošlogodišnje Generalne Skupštine u Dubaiju, na kojoj je ovaj zahtev odbijen i u narednim danima biće još više intenzivirana.

Priština je ove godine promenila taktiku u nastojanju da obezbedi članstvo u Interpolu, pa su iz nje stizale vesti da će odustati od apliciranja i da su svesni da nemaju međunarodnu podršku.

Istovremeno su, međutim, prema izvorima iz delegacije koja će braniti poziciju Srbije, iza kulisa vršeni ozbiljni pritisci od strane zemalja koje podržavaju nezavisnost Kosova.

Tako je i Čile koji ne priznaje nezavisnost Kosova u poslednjem trenutku odobrio prisustvo kosovskoj delegaciji na Generalnoj skupštini.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.