ČILE JE UDARIO NAJJAČI ŠAMAR KOSOVU U INTERPOLU I STAO NA STRANU SRBIJE! Ovo niko nije očekivao izbio je HAOS
Rat za ulazak u Interpol traje, Foto: Fejsbuk

podrška

ČILE JE UDARIO NAJJAČI ŠAMAR KOSOVU U INTERPOLU I STAO NA STRANU SRBIJE! Ovo niko nije očekivao izbio je HAOS

Gojković je zahvalila Čileu na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i poštovanju međunarodnog prava, povelje UN i rezolucije SV UN 1244

Objavljeno:

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Parlamenta Čilea Ivanom Floresom Garsijom, koji je rekao da ta zemlja podržava teritorijalni integritet i suverenite Srbije i da neće podržati podržati prijem Prištine u Interpol.

Garsija je naglasio da Čile poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije ukazujući da je pitanje poštovanja međunarodnog prava i principa teritorijalnog integriteta i suvereniteta važno pitanje za tu zemlju.

Ukazao je da njegova zemlja "ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Кosova i Metohije, kao i da ne može da podrži njihovu želju da postane član Interpola, ukazujući da se Čile drži svoje pozicije, da se ona nije i neće promeniti" rečeno je u saopštenju nakon sastanka.

Gojković je zahvalila Čileu na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i poštovanju međunarodnog prava, povelje UN i rezolucije SV UN 1244.

Predsednica Skupštine Srbije je takođe zahvalila na podršci te zemlje Srbiji "u međunarodnim organizacijama prilikom pokušaja tzv. Кosova da postane član međunarodnih organizacija i izrazila očekivanje da će Čile nastaviti da podržava stavove Srbije i tokom Generalne Skupštine Interpola, koja se održava u Čileu, ukazujući da bi se članstvom tzv. Кosova u Interpolu kršilo međunarodno pravo, a to bi bilo suprotno i pravilima i ciljevima samog Interpola.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.