POZIV U ZATVOR, PLUS ZAPLENA IMOVINE! Radomir Lazović osuđen na kaznu od 100.000 dinara zbog organizacije PROTESTA
Radomir Lazović, Foto: Beta

PO KRATKOM POSTUPKU

POZIV U ZATVOR, PLUS ZAPLENA IMOVINE! Radomir Lazović osuđen na kaznu od 100.000 dinara zbog organizacije PROTESTA

Kazna je preinačena u 60 dana zatvora i popis, procenu i prodaju njegovih pokretnih stvari koje se nađu na adresi prebivališta, do naplate kazne

Objavljeno:

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ objavila je da se pravno i materijalno gonjenje aktivista pomenite inicijative nastavlja.

Ovoga puta, kako su naveli, zbog organizacije jednog od protesta, aktivista inicijative Radomir Lazović osuđen je na novčanu kaznu u iznosu od 100 hiljada dinara. Kazna je preinačena u 60 dana zatvora i popis, procenu i prodaju njegovih pokretnih stvari koje se nađu na adresi prebivališta, do naplate kazne.

- Protiv aktivista Inicijative vodi se preko 30 postupaka, a ovo je prvi u kome je, zbog visine kazne, naložena zaplena imovine osuđenog. Presuda se odnosi na kršenje Zakona o javnom okupljanju. Donesena je uprkos žalbi okrivljenog da je protest organizovan u skladu sa zakonom koji ostavlja mogućnost spontanog okupljanja u roku kraćem od predviđenog za prijavu skupa. U ovom slučaju, spontano okupljanje izazvano je novim otkrićima o umešanosti tadašnjeg gradonačelnika Siniše Malog u rušenje u Hercegovačkoj ulici, navode u saopštenju.

- Ove kazne, kao i procesi koji se vode protiv organizatora protesta “1 od 5 miliona” ili nepodobnih novinara i medija, jasno govore da će se vlast obračunati sa svima koji se usude da javno kritikuju njihov rad, ukazuju na kršenja zakona i posledice naprednjačke otimačine po svakodnevni život i siromaštvo građana. Pravno iznurivanje, zajedno sa medijskim blaćenjem, ali i konkretnim pretnjama i fizičkim nasiljem, deo je kontinuiranih političkih pritisaka kako bi se građani, aktivisti i mediji zastrašili i ućutkali, stoji u saopštenju.

Na sajtu www.bojkot2020.org građani se mogu prijaviti za naredne akcije u toku kampanje.

Kako su naveli, Inicijativa Ne davimo Beograd ne plaši se pritisaka vlasti i nema nameru da odustane od suprotstavljanja otimačini koju sprovodi kriminalna partijska elita. Kao i do sada, na sve načine ćemo solidarno zaštititi ljude koji se nađu na udaru režima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.