ZORANA I ANA NE MOGU OČIMA DA VIDE JEDNA DRUGU! Vlada je PREMALA za njih DVE, ovo su svi njihovi ratovi
Zorana Mihajlović i Ana Brnabić, Foto: Filip Plavčić, Nebojša Mandić, Damir Dervišagić

RATNE SEKIRE U NEMANJINOJ 11

ZORANA I ANA NE MOGU OČIMA DA VIDE JEDNA DRUGU! Vlada je PREMALA za njih DVE, ovo su svi njihovi ratovi

Malo-malo, pa neke trzavice...

Objavljeno:

Štrajk taksista uzdrmao je Vladu Srbije, a da u kabinetu Ane Brnabić postoji kriza najbolje pokazuje činjenica da je premijerka ušla u otvoren sukob sa potpredsednicom Vlade i ministarkom saobraćaja Zoranom Mihajlović.

Ovo nije prvi put da premijerka i ministarka ulaze u klinč, a pojedinje njihove rasprave i dalje se prepričavaju po hodnicima u Nemanjinoj 11.

Pre dve godine ministarka saobraćaja i premijerka su zaratile posle izjave Mihajlovićeve da "nije fer" ocena predsednice Vlade Srbije po kojoj je NVO "Naled" imala najveću zaslugu za uspeh Srbije u rangiranju zemalja po načinu izdavanja građevinskih dozvola.

To nije bilo jedino sukobljavanje Ane i Zorane, one su se u julu 2017. godine našle u klinču zbog toga što je Brnabićeva transkript svog intervjua agenciji "Blumberg", u kome je navela da bi se Srbija ako bi morala da bira opredelila za EU, a ne za Rusiju, dala tadašnjem ruskom ambasadoru Aleksandru Čepurinu.

foto: Stefan Kojić

Mihajlovićeva je oštro kritikovala taj potez premijerke i istakla da je Brnabićeva taj transkript trebala da da članovima Vlade Srbije.

Ove godine više puta su se mimoišle zbog kompanije "CarGo".

Podsetimo premijerka Ana Brnabić izjavila je da nije fer da taksisti maltretiraju građane blokiranjem grada kad znaju da je Vlada uvek spremna da razgovara uz ocenu da je to što rade najbolja reklama za CarGo.

"Nije fer da maltretiraju građane, kada znaju da im je Vlada uvek izlazila u susret i po pitanju neplaćanja poreza i reprograma za poreze. Koliko je njih uopšte potpisalo s Poreskom upravom za reprogram za poreze, pa nismo oduzimali vozila", rekla je Brnabić nakon konferencije "e-Papir - od šaltera do digitalne transformacije" u Beogradu.

Prema njenim rečima, to što radi kompanija CarGo nije kršenje zakona, već apsolutno pronalaženje rupa o njemu.

foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

"Mi o tome možemo da razgovaramo, kako da promenimo zakon. Ali ta taksi udruženja koja danas maltretiraju građane su učestvovala u pravljenju tog i takvog zakona", rekla je Brnabić i pozvala taksiste na razgovore.

Reagovalo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštivši da u Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju nema "rupa" i da udruženje CarGo radi nelegalno.

Bez pominjanja izjave premijerke, u saopštenju je navedeno da se Ministarstvo oglasilo povodom pojedinih stavova zvaničnika i predstavnika nevladinog sektora poput NALED-a, "u kojima se relativizuje činjenica da udruženje CarGo obavlja taksi delatnost suprotno zakonu".

Ministarstvo podseća da je "Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je prošao sve instance – usvojila ga je Vlada Srbije i potpisala premijerka Ana Brnabić, usvojen u parlamentu i potpisao ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić, propisao je uslove za sve vidove prevoza putnika, uključujući i taksi prevoz, kojima se zadovoljavaju u potpunosti potrebe građana za prevozom u okviru jedinice lokalne samouprave".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.