ZORANA MIHAJLOVIĆ O TAKSISTIMA, CARGO I PREMIJERKI: Nema ni rupa, ni sukoba u Vladi ako svi poštujemo ZAKON
Zorana Mihajlović o sukobima u Vladi, Foto: Filip Plavčić

SVE JE JASNO!

ZORANA MIHAJLOVIĆ O TAKSISTIMA, CARGO I PREMIJERKI: Nema ni rupa, ni sukoba u Vladi ako svi poštujemo ZAKON

Sve je lepo objasnila...

Objavljeno:

„Priča oko taksista i „Kar goa“ i izjave svih ostalih aktera pretvorene su u špansku seriju. A rešenje je vrlo jednostavno i staje u sam početak jedne epizode – zakon mora da se poštuje“, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je, na pitanje novinara na „Belgrade Food Show“ da prokomentariše stav premijerke Ane Brnabić i situaciju sa taksistima i „Kar goom“, istakla da je loše što se zaklanjanjem iza priče o poštovanju zakona pravi priča da postoji neki sukob u Vladi. „Ja nisam u sukobu sa premijerkom Anom Brnabić, ukoliko je ona u sukobu sa mnom onda to može da znači da je ona za nepoštovanje zakona a ja duboko verujem i sigurna sam da to nije tačno. Zakon je potpisala predsednica Vlade, izglasali su ga poslanici i na kraju potpisao predsednik Republike“, rekla je ona.

Mihajlovićeva je rekla da nema nikave rupe u Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, već da postoji jedna kompanija koja ne poštuje zakon, obavlja taksi prevoz nelegalno tj. na divlje i da između divljih taskista i njih nema razlike.

„Priča o rupama u zakonu znači da bi svako od nas to mogao da uradi – lekari bi mogli da naprave udruženje i da pružaju uslugu prevencije bolesti, a da li će vas lečiti nadrilekar ili lekar bez licence, to niko ne zna. Ili ugostitelji takođe mogu da naprave udruženje i da pružaju uslugu doručka, ručka i večere, a ko će vam kuvati ne znamo. To nije rešenje, rešenje je poštovanje zakona. Morate da se registrujete, da znamo ko ste, da izdajete fiskalne račune i još mnogo toga“, rekla je potpredsednica Vlade.

Mihajlovićeva je dodala da ne štiti taksiste i da je nedopustivo šta se dešava na ulicama grada, ali i da ne napada „Kar go“, već traži da svi poštuju zakon. „Ja nemam luksuz da ne poštujem zakon, finansijeri „Kar goa“ imaju, izgleda, taj luksuz i moraće da snose posledice. Ovaj zakon nismo pravili sami, već sa svima onima koji će ga realizovati. Ako hoćemo da menjamo zakon, hajde, ali dok je na snazi mora da se poštuje“, zaključila je ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.