ČEDA JOVANOVIĆ RASKRINKAO TADIĆA I OČITAO LEKCIJU POLITIČARIMA! Lider LDP otkrio je šta se desilo u Skupštini
Čedomir Jovanović, Foto: Ana Paunkovic

PREKIPELO MU!

ČEDA JOVANOVIĆ RASKRINKAO TADIĆA I OČITAO LEKCIJU POLITIČARIMA! Lider LDP otkrio je šta se desilo u Skupštini

Sve je rekao...

Objavljeno:

Predsednik LDP Čedomir Jovanović ocenio je da Srbiji nisu bili potrebni posrednici EP da bi stranke razgovarale o problemima koji postoje u njihovim međusobnim odnosima.

"Mi smo odgovorni za ovu zemlju i od te odgovornosi ne možemo pobeći. Ja to ni ne pokušavam, čini mi se da ne dele i drugi mišljenje sa mnom", rekao je sinoć Jovanović novinarima.

Preneo je da su predstavnici EP naveli da su došli da podele odgovornost u traženju rešenja za probleme koji su, kaže, očigledni.

On je dodao da nema smisla skrivati se iza izbornog zakonodavstva, jer ni u jednoj zemlji nije idealno, međutim, Srbija koliko god se menjala od 2000. do danas na političkom planu je sama sebe devastirala.

"Mislim da se ne može pronaći rešenje sve dok ne bude postojala spremnost da se preuzme politička odgovonost za postupke. Vidim (Borisa) Tadića dođe izdeklamuje to što misli da treba potom se digne i ode, ostavi svog predstavnika koji nastavi da radi posao kao da se ništa nije desilo. Onda samo mogu da postavim pitanje ko će voditi računa o ovoj zemlji ako ne neko ko je u dva mandata bio predsednik", upitao je Jovanović.

Nije, kazao je, oduševljen partijama sa kojima sedi i da Srbija zaslužuje mnogo ozbiljniju političku generaciju.

"Mislim da nikog toliko ne volim da bih ga osudio na sastanke poput ovog. Samo mi je žao sto uvek oni koji su uzroci svih naših političkih katastrofa uvek oni plaćaju namjanju cenu", naveo je on.

Upitao je ko treba da razgovara o budućnosti Srbije ako ne političari koji smatraju da imaju pravo da je vode.

"Ssta je bio problem za srpske stranke da dođu u parlament da kažu šta su problemi I da pokušaju da nađu komrpomis…Izbore bojkotuješ jer nisi zadovoljan izbornim uslovima, a o izbornim uslovima nećes da razgovaraš. Organizuješ sastanke da bi razgovarao o izbornim uslovima ali unapred nećeš da napraviš konkretan iskorak", rekao je Jovanović.

Predsednik LDP je poručio da se i dalje zalaže za prelaznu vladu.

Dodao je da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kazao da je "on vlast sedam godina i da je bolje da deo te vlasti u izbornoj kmpanji podeli sa onima koji misle da ti kao vlast nisi sposoban da vodiš računa o svima, da misliš samo na sebe".

Kako je zaključio, predizborna vlada je bila i ostala njihov predlog.

"Ne vlada da bismo mi bili u njoj, uopšte ne moramo da budemo u njoj", rekao je Jovanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.