GRAD NOVI SAD JASAN: SUBVENCIONIŠEMO SAMOZAPOŠLJAVANJE!
Gradonačelnik, Foto: Grad Novi Sad

NOVI SAD

GRAD NOVI SAD JASAN: SUBVENCIONIŠEMO SAMOZAPOŠLJAVANJE!

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević je istakao da to uručenje ugovora

Objavljeno:

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević uručili su ugovore dobitnicima subvencija za samozapošljavanje na teritoriji Grada Novog Sada za 2019. godinu. Reč je o Javnom pozivu za dodelu subvencija za samozapošljavanje nezaposlenim licima koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu. U budžetu Grada Novog Sada za realizaciju te mere obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 20.000.000 dinara, a odobrena su za 84 nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu.

- Nastavljamo kroz budžet Grada da osnažujemo našu privredu i ohrabrujemo Novosađane za ulazak u preduzetničke vode. Za to treba odvažnosti, jer nije lako doneti odluku za samostalnu borbu na tržištu. U ime Grada im čestitam na toj odluci, jer bez privatnog poslovanja nema ni oporavka ekonomije države. Mi danas imamo bolje makroekonomske rezultate, kako na centralnom, tako i na lokalnom nivou, u pogledu punjenja budžeta. Obaveza je Gradske uprave da sve ono što se investira od plaćanja poreza i doprinosa na zarade i od naplata komunalija, kao i drugih prihoda koje Grad ostvaruje, distribuira i investira u preduzetnički sektor. Tim usmeravanjem sredstava, omogućavamo onima koji kreću u sopstveni biznis, odlične početne uslove. Svim preduzetnicima želim da budu istrajni, uporni i da veruju u sebe i kad je teško. Grad će u narednom periodu ponuditi još podsticajnih mera i ponosni smo što smo rekorderi u Srbiji, jer kao lokalna samouprava izdvajamo preko 160 miliona dinara za različite mere i podsticaje za zapošljavanje - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

foto: Grad Novi Sad

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević je istakao da to uručenje ugovora, za Gradsku upravu za privredu predstavlja završetak jednog konkursa, a da je za preduzetnike tek početak ni malo lake borbe na tržištu.

- Drago mi je što smo mogli da vam pomognemo da se odlučite da realizujete vašu inicijativu i čestitam na hrabrosti. Grad Novi Sad poslednjih godina izdavaja ogromna sredstva za programe zapošljavanja. Ove godine je to 160 miliona dinara, dok je poređenja radi, 2012. godine u iste svrhe bilo izdvojeno 70 miliona. Rast je očigledan i u odnosu na 2013. godinu kada je za samozapošljavanje bilo izdvojeno samo 3 miliona dinara za 14 ljudi, a ove godine je u pitanju 30 miliona dinara za 140 ljudi, ukupno za dva konkursa, a to su subvencije za samozapošljavanje žena, kao i za pokretanje novog biznisa – rekao je Radojević.

Grad je do sada zaključio 60 ugovora sa korisnici subvencija, koji su im danas i uručeni, a rok za potpisivanje ugovora je produžen do 31. oktobra 2019. godine, jer je nekoliko lica tražilo prolongiranje zbog složenosti procedure oko registrovanja preduzetničke radnje i dr.

Prisutnima se u ime korisnika subvencije obratila Biljana Svirčević koja je dobila sredstva za posao u vezi sa pripremanjem i serviranjem hrane. Ona se zahvalila Nacionalnoj službi za zapošljvanje koja je preduzetnicima pomagala oko praktičnih ostvarivanja konkursnih ciljeva, kao i Gradu i Gradskoj upravi za privredu što su njihove ideje prepoznate i što im je omogućeno da brže i kvalitetnije ostvaruju svoje poslovne planove.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novi Sad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.