ŽENA KOJA JE PRETILA VUČIĆEVOJ DECI KAŽE DA SE KAJE! Ispričala je sve pred sudijama!
Predsednik Vučić sa ćerkom Milicom, Foto: Zorana Jevtić

pokajala se

ŽENA KOJA JE PRETILA VUČIĆEVOJ DECI KAŽE DA SE KAJE! Ispričala je sve pred sudijama!

Ranije je osuđivana u Šapcu, a mediji su preneli da je to bilo zbog falsifikovanja isprave i nasilja u porodici nad majkom

Objavljeno: 16:53h

Šapčanka Aleksandra Janković Aranitović (49), optužena jer je 24. jula putem Tvitera uputila pretnje deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavila je danas na početku suđenja da se "mnogo kaje" i da nije imala nameru da ugrozi ničiju bezbednost, naročito ne predsednika i njegove dece.

Izlažući odbranu pred Višim sudom u Beogradu, Janković Aranitović je rekla da je psovke i uvrede na račun predsednika i njegove dece napisala u momentu kada je bila izrevoltirana što je jedna osiguravajuća kuća odbila da joj plati račune hospitalizacije i pretraga koje su obavljene na klinici u Austriji, iako je imala kupljeno zdravstveno osiguranje za inostranstvo.

U iskazu se pozivala na to da je bolesna i da je tokom proleća "imala više stresova". Rekla je da je u Hajburgu, u Austriji, boravila od 10-28. jula, "gde je sestričini čuvala kuče", a 16. jula joj je pozlilo, pa je primljena na kliniku.

Na klinici joj je urađen niz zdravstvenih pretraga i rečeno joj je da će sve to pokriti njeno zdravstveno osiguranje.

Međutim, kada je otpuštena sa klinike 24. jula, najpre joj je ginekolog tražio imejl kako bi joj poslao loše rezulate sa pretraga.

Potom ju je, kako je rekla, oko 13 sati zvala i radnica klinike da javi da je osiguravajuća kuća odbila da joj plati troškove klinike od oko 7.000 evra zbog neke klauzule.

Osećala sam se prevarenom

- Bila sam uzmenirena i osećala sam se prevarenom - rekla je i dodala da je, pošto je reč bila o državnoj osiguravajućoj kući, a kada je videla vest da je Vučić posetio železaru u Smederevu, napisala preteće tvitove, ali nije htela da ugrozi bezbednost ni njega, ni njegove dece.

- Kajem se veoma mnogo, to što sam napisala je vulgarno, ružno, sramotno, ali ne mogu da vratim vreme. Svoju decu sam osramotila - navela je Janković Araitović.

Ona je na početku rekla da želi da promeni iskaz koji je dala u tužilaštvu, kada je navela "da će ponovo uraditi to što jeste, ali drugom terminologijom".

Od kraja jula u pritvoru

Ona je uhapšena krajem jula i od tada se nalazi u pritvoru. Sledeće suđenje biće održano 13. novembra kada će biti saslušan veštak. Optužnim predlogom tužilaštva ona se tereti da je izvršila krivično delo ugrožavanja sigurnosti za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ranije je osuđivana u Šapcu, a mediji su preneli da je to bilo zbog falsifikovanja isprave i nasilja u porodici nad majkom.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.