ODBIJEN ZAHTEV ĐINĐIĆEVOG UBICE: Krsmanović ipak ne izlazi ranije na slobodu
Zoran Đinđić, Foto: Printscreen

definitivno

ODBIJEN ZAHTEV ĐINĐIĆEVOG UBICE: Krsmanović ipak ne izlazi ranije na slobodu

Krsmanović, je osuđen na 20 godina zatvora

Objavljeno:

Bivšem pripadniku zemunskog klana, Dušanu Krsmanoviću (41), koji je jedan od optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića, odbijen je zahtev da ga puste ranije na slobodu.

Krsmanović, je osuđen na 20 godina zatvora, podneo je zahtev da ga puste ranije na slobodu jer je izdržao dve trećine kazne, ali je njegova molba odbijena.

foto: Profimedia

Podsetimo, on je uhapšen u akciji "Sablja", jedini je koji je na suđenju izrazio kajanje, ali ne zbog ubistva premijera Đinđića, već, kako je sam izjavio "svega što ga je dovelo u situaciju u kojoj se našao". Zbog tog "priznanja" stizale su mu pretnje, zbog kojih se i nalazi u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, a ne u Požarevcu gde su svi ostali. On je prvostepenom presudom bio osuđen na 30 godina zatvora, ali mu je odlukom Apelacionog suda kazna smanjena na 20 godina.

Krsmanović je 2008. godine priznao u žalbi Vrhovnom sudu da je učestvovao u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića, zatraživši od suda da mu ublaži prvostepenu presudu i "pruži još jednu šansu".

- Priznao sam i nisam štedeo ni sebe ni druge. Ne želim da se branim time da sam nevin. Osećam se krivim i sud me ispravno oglasio krivim, ali kazna nije primereno odmerena. Ne tražim ni ponovno suđenje niti ukidanje presude - naveo je Krsmanović u pisanoj žalbi, koju je pročitao sudija izvestilac Zoran Savić.

Krsmanović je istakao da se u Specijalnom sudu branio ćutanjem jer se pretilo njemu i njegovoj porodici. Okrivljeni je rekao da je za vreme i posle atentata "osećao krivicu što je protiv svoje volje učesnik u ubistvu Đinđića".

On je ponovio da su sva ubistva koja se stavljaju na teret zemunskoj grupi naredili ili Spasojević ili svedok saradnik Ljubiša Buha Čume, a da su ih izvršili svedoci saradnici Dejan Milenković Bagzi, Ljubiša Buha Čume, Miladin Suvajdžić zvani Đura mutavi, kao i "Mamica, Kum, Sale, Kreza i Limun".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.