PATRIJARH IRINEJ ODLIKUJE VUČIĆA! Spremio mu je VAŽAN ORDEN koji je dobio i PUTIN
Patrijarh Irinej i Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink

VELIKA ČAST!

PATRIJARH IRINEJ ODLIKUJE VUČIĆA! Spremio mu je VAŽAN ORDEN koji je dobio i PUTIN

Sve je spremno...

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće odlikovan ordenom Svetog Save, a čin odlikovanja biće upriličen na svečanoj akademiji u Sava centru 8. oktobra!

Tada će Srpska pravoslavna crkva obeležiti 800 godina od sticanja autokefalnosti.

Kako otkrivaju izvori iz SPC, odluku o odlikovanju nedavno je doneo Sinod SPC. Pomenutim ordenom odlikovan je i predsednik Rusije Vladimir Putin prilikom nedavne posete Srbiji.

- Pored patrijarha Irineja, okupljenima će se obratiti i predsednik Aleksandar Vučić. Očekuje se prisustvo najviših državnih zvaničnika, predsednika RS Milorada Dodika, svih predstavnika Vlade, ambasadora.

Centralna proslava obeležavanja 800 godina autokefalnosti SPC biće održana od 6. do 9. oktobra, a svečanost će početi 6. oktobra okupljanjem patrijarha srpskog Irineja i svih arhijereja i molitvenim proslavljanjem u manastiru Žiča.

Srpska pravoslavna crkva pozvala je građane da u nedelju, 6. oktobra, u manastiru Žiča – centru samostalne srpske crkve, krunidbenom mestu kraljeva i sabornom hramu srpskog naroda, prisustvuju svečanoj sabornoj arhijerejskoj liturgiji koja će početi u 9 časova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.