ALBANCE S KOSOVA SVETSKI MOĆNICI GURAJU U INTERPOL! Stefanović otkrio sve PRLJAVE RADNJE
Nebojša Stefanović, Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

SVE JE POZNATO!

ALBANCE S KOSOVA SVETSKI MOĆNICI GURAJU U INTERPOL! Stefanović otkrio sve PRLJAVE RADNJE

Ministar je sve objasnio...

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da bi prijem Kosova u Interpol predstavljalo političku odluku čime bi se ugrozio profesionalni rad te organizacije.

"Ako dodje do politizacije Interpola doći ćete do toga da će se o svim slučajevima odlučivati politički. Nećete se više pitati da li za nekim kriminalcem imate raspisanu crvenu Interpolovu poternicu nego ćete pitati ko ju je raspisao", kazao je Stefanović tokom gostovanja na televiziji Pink.

On je istakao da prištinskim vlastima prijem u Interpol nije potreban zarad poboljšanja borbe protiv kriminala već je cilj da se pokaže veći stepen državnosti.

"Mi smo upozoravili na poslednjih nekoliko sednica Interpola da bi prijem Kosova u tu instituciji predstavljao krišenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, prema kojoj je Kosovo deo Srbije. Interpol je dužan da poštuje rezulucije UN", dodao je Stefanović.

On je podsetio na Kornelovu rezoluciju, koju je 2016. godine donela Generalna skupština Interpola, po kojoj samo država članica ili posmatrač u UN može da bude deo Interpola.

"Srbija je uložila velike napore. Idemo i objašnjavamo onim zemljama koje su glasale ili nisu glasale za prijem Kosova u Interpol šta bi bile posledice prijema", rekao je Stefanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.