ŠEŠELJ UZNEMIRIO SVE U JUTARNJEM PROGRAMU! Obilaziće Srbe noću, ići će od vrata do vrata!
Vojislav Šešelj gost u emisiji, Foto: Printscreen/youtube

DIŽE FRKU

ŠEŠELJ UZNEMIRIO SVE U JUTARNJEM PROGRAMU! Obilaziće Srbe noću, ići će od vrata do vrata!

Šešelj upozorio na mutne radnje Albanaca uoči izbora

Objavljeno:

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je da je sada veoma važno izaći na izbore na Kosovu, i da ako Srpska lista osvoji dovoljan broj mesta u parlamentu, Albanci neće moći da manipulišu i donose odluke protiv srpskog naroda.

- Sadašnja ustavna i zakonska rešenja na Kosovu omogućavaju srpskoj poslaničkoj grupi da bez njene saglasnosti ne mogu biti doneti neki vrlo važni zakoni. Čak ni zakon o vojsci nije mogao da bude donet, i on je neregularan - rekao je Šešelj i dodao da sve to može u jednom trenutku da pripadne kosovskim Albancima.

Kako je naveo, trenutna vlast u Srbiji je na sebe preuzela odgovornost za ishod pregovora oko Kosova i Metohije, te i da se očekuje da se nastavak pregovora što stabilnije nastavi posle ovih izbora.

- I na Zapadu i kod nas očekuju da će Haradinajeva stranka otići u opoziciju, da će biti poražena, a da će pobediti ove dve stranke koje bi pristale na zahtev sa Zapada da se ukinu takse - objasnio je Šešelj i naveo da jedino ukidanje taksi može dovesti do nastavka pregovora, i da Srbija ne sme da prihvati nikakvu kontrameru sa svoje strane kao odgovor na ukidanje taksi, pošto one nisu u skladu sa međunarodnim sporazumima:

- Takse su bile potpuno neregularne jer su gaženje CEFTA sporazuma - kazao je Šešelj, i dodao kako je izdvojena velika svota novca kojom bi se potplaćivali Srbi da glasaju za izdajnike, a samo je, kako je naveo, Kurtijeva partija izvojila tri miliona evra:

- Obilaziće Srbe u nekim sredinama, uglavnom noću, od vrata do vrata, nudiće neki iznos, ja ne znam koliki. Nije to nešto naročito veliko, ali za srpsku sirotinju to može da bude primamljivo, i zato ljude treba upozoriti da se ne igraju. Jedan trenutak radosti koji bi taj novac priredio upropastio bi sve šanse da žive u Srbiji - rekao je Šešelj te dodao da je OEBS svestan svih šiptarskih marifetluka i da je zato odlučio da ne kontroliše izbore:

- OEBS će biti samo neki spoljni posmatrač, kontrolisaće ima li tuča, ali neće se baviti neregularnostima na izborima - dodao je Šešelj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.