LAZANSKI JE POSLEDNJI PUT GOSTOVAO NA PINKU! Ide u važnu misiju, a Sarapa mu je dao VAŽAN POKLON! (FOTO)
Miroslav Lazanski gost u emisiji, Foto: Printscreen/youtube

OPROŠTAJ

LAZANSKI JE POSLEDNJI PUT GOSTOVAO NA PINKU! Ide u važnu misiju, a Sarapa mu je dao VAŽAN POKLON! (FOTO)

Novi ambasador stupa na dužnost

Objavljeno:

Miroslav Lazanski vojno politički komentator i novopostavljeni srpski ambasador u Moskvi, sutra 4. oktobra stupa na dužnost.

Pre odlaska u Moskvu na četvorogodišnje službovanje Lazanski je poslednji put kao novinar gostovao u jutarnjem programu televizije Pink gde je govorio o svojim prioritetima kako budućeg srpskog ambasadora u Rusiji.

Na početku razgovora voditelj Predrag Sarapa uručio je Lazanskom poklon krvatu, sa komentarom da ga dobro služi na ambasadorskim poslovima i da je obavezno stavi pre nego što uđe u avion za Moskvu.

Lazanski je rekao tokom svog gostovanja da fokus njegovog rada u Moskvi na mestu ambasadora biće: ekonomska saradnja, jer od 9. do 12. oktobra u Moskvi je Sajam poljoprivrede, gde je Srbija zemlja partner, zatim da se ekonomsko-robna razmena između Rusije i Srbije podigne na četiri milijarde dolara što je neki cilj njegovog mandata u naredne četiri godine, zatim podrška Ruske federacije na svim međunarodnim skupovima kad je reč o statusu južne srpske pokrajine, misleći pre svega na skori sastanak Interpola u Čileu, pa pitanje UNESKO-a.

Lazanski je najavio da Srbija u Moskvi do kraja 2019 treba da otvori srpski kulturni centar. Takođe potencirao je i da je kulturna razmena u usponu i da će se založiti da se u Srbiju varati istrgnuta stranice iz Miroslavljevog jevanđelja, kao i još veće jačanje vojno-ekonomske saradnje, odnosno vojno-tehničke saradnje između Srbije i Rusije.

Na pitanje Sarape da li Srbija može da očekuje S-400 do kraja sledeće godine, Lazanski mu je odgovorio: " Sarapa to nije pitanje za mene. Sve manje ćeš moći saznati od mene".

Lazanski je dodao da tip novinarstva kojim se on bavi 40 godina je najsličniji diplomatiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.