POČELO JESENJE ZASEDANJE SKUPŠTINE SRBIJE: Poslanici danas razmatraju rebalans budžeta za 2019. godinu
Poslanici utvrđuju dnevni red sednice, Foto: Dado Đilas

gotovo je s odmorima

POČELO JESENJE ZASEDANJE SKUPŠTINE SRBIJE: Poslanici danas razmatraju rebalans budžeta za 2019. godinu

Takođe je predviđeno je povećanje sredstava za konverziju dela duga građana za stambene kredite uzete u švajcarskim francima

Objavljeno:

Skupština Srbije počela je danas sednicu na kojoj će se razmatrati rebalans državnog budžeta kojim je predviđeno da se do kraja godine potroši višak sredstava od 50 milijardi dinara ostvaren u budžetu tokom 2019. godine.

Poslanici utvrđuju dnevni red sednice, s obzirom da je podneto više tačaka za dopunu dnevnog reda, a posle toga će resorni ministar obrazložiti rebalans i počeće rasprava.

Rebalansom budžeta predloženo je povećanje plata u javnom sektoru od osam do 15 odsto od 1. novembra, kao i jednokratna pomoć penzionerima od 5.000 dinara.

Takođe je predviđeno je povećanje sredstava za konverziju dela duga građana za stambene kredite uzete u švajcarskim francima na osnovu Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima.

Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobiće više novca za izgradnju putne infrastrukture, i to za realizaciju projekta izgradnje deonica autoputa Obrenovac - Ljig, zatim Pojate - Preljina, i budućeg autoputa Beograd - Sarajevo.

Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja povećan je iznos za naučno-istraživačke delatnosti, a Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za isplatu naknada u skladu sa Zakonom o finansijskoj podršci porodici s decom.

BONUS VIDEO:

SRPSKA PREMIJERA 10 DANA POSLE SVETSKE: BMW dovezao novi X6 i osmicu gran kupe u Beograd! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.