SAVET BEZBEDNOSTI ĆE 31. OKTOBRA ODLUČIVATI O KOSOVU: Evo šta DAČIĆ kaže o TOME
Mislim da je važno da svi Srbi izađu na izbore, Foto: Prentscren

hladnokrvan

SAVET BEZBEDNOSTI ĆE 31. OKTOBRA ODLUČIVATI O KOSOVU: Evo šta DAČIĆ kaže o TOME

Ministar je rekao i da je Srbija posle dugog "zatezanja" sa Velikom Britanijom, dogovorila neku dinamiku tih redovnih sednica i da sada više nema tih problema

Objavljeno: 02.10.2019. 09:32h

Redovna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na kojoj će biti razmatrana situacija na Kosovu i Metohiji, biće održana 31. oktobra, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić je za RTS rekao da je Južna Afrika ovog meseca predsedavajuća SB UN i da je za 31. oktobar zakazala redovnu sednicu SB o KiM na kojoj će se razmatrati izveštaj generalnog sekretara UN o Kosovu.

Ministar je rekao i da je Srbija posle dugog "zatezanja" sa Velikom Britanijom, dogovorila neku dinamiku tih redovnih sednica i da sada više nema tih problema.

Ta tema se, kaže, sada nalazi na agendi i 31. oktobra će se raspravljati o najnovijem izveštaju generalnog sekretara UN o KiM.

- Za državne i nacionalne interese Srbije, za ostvarivanje svih tih naših zamisli i ideja o tome šta treba da se radi na KiM - Srbi treba da izađu na izbore na KiM, treba da glasaju za predstavnike Srpske liste. Tu je reč o tome da moramo da zaštitimo srpski narod od toga da njima drugi biraju predstavnike. Ako želimo da zaštitimo naš narod na KiM njihovi legitimni predstavnici treba da učestvuju u donošenju svih odluka - istakao je Dačić.

Govoreći o izborima na Kosovu 6. oktobra, Dačić je rekao da je za državne i nacionalne interese veoma važno da Srbi jedinstveno učestvuju na izborima na KiM i glasaju za predstavnike Srpske liste, jer se, smatra, mora zaštititi srpski narod od toga da neko drugi bira njegove predstavnike.

Prema Dačićevim rečima, "neko bi najviše voleo da u kosovski parlament uđu predstavnici onih Srba koji su protiv državne politike Srbije".

To bi, navodi, najviše želeli predstavnici prištinskih vlasti, ali i predstavnici međunarodne zajednice.

- Zato bi time izvršili legitimizaciju te države da je Kosovo takozvana nezavisna država. Mislim da je važno da svi Srbi izađu na izbore, podrže Srpsku listu, da tako nastavimo da se borimo za naša prava na KiM - dodao je Dačić.

BONUS VIDEO:

TAKSISTI BLOKIRALI TRG NIKOLE PAŠIĆA (KURIR TV)

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media