DRAGAN ĐILAS BRANIO BOŠKA OBRADOVIĆA, PA POVREDIO GEJEVE! Tviteraši ga razapeli zbog toga!
Ilustracija, Foto: Sonja Spasić/Nebojša Mandić/Zorana Jevtić

brutalno

DRAGAN ĐILAS BRANIO BOŠKA OBRADOVIĆA, PA POVREDIO GEJEVE! Tviteraši ga razapeli zbog toga!

"Porodična parada" održana u Čačku trebala je da bude znak protesta Paradi ponosa

Objavljeno:

Dragan Đilas već nekoliko puta u svojim javnim istupanjima pokazao je homofobične sklonosti. Ovog puta one su ispoljene nakon što je poželeo da stane u odbranu Bošku Obradoviću, svom kolegi iz zajedničkog "pakta" Saveza za Srbiju.

Srpski pokret Dveri na čijem čelu je Obradović, nedavno je na svom zvaničnom portalu objavio kako se za grad Čačak priprema Parada ponosa, te kako se ista ta vest drži u tajnosti.

- Prema informacijama kojima Dveri raspolažu, gej parada biće održana na gradskom trgu u Čačku u petak, 27. septembra u 18 časova. Ova informacija se drži u tajnosti i o tome su upoznati samo gradski čelnici i Policijska uprava u Čačku. Kao što je to bio slučaj i u Kraljevu, Kragujevcu, Šapcu i Valjevu, grupa plaćenih aktivista sa strane posetiće tajno naš grad, razviti zastave duginih boja i transparent „Ne odričem se“, i pod velikom policijskom zaštitom prošetati centralnim gradskim ulicama - stoji na sajtu.

No, do održavanja parade ponosa nije došlo, ali je zato Srpski pokret Dveri zajedno sa Novom Srbijom organizovao "Porodičnu paradu" baš na dan na koji je navodno trebala da bude održana Parada ponosa.

- Bravo, Čačani! Preko 2000 divnih ljudi, čitave porodice sa decom, bake, dede, roditelji, bebe, deca u kolicima... To je naš ponos! To je slika kakvu želimo u čitavoj zemlji: Srbija - prijatelj porodice! Zato je porodična politika - jedina politika budućnosti! - pisao je tim povodom Obradović na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Obradović je tog dana dao i izjavu za medije u kojoj je rekao kako su želeli da ukažu na to da "većinsko stanovništvo Čačka drži do svojih pravoslavnih tradicija i smatramo da takva provokacija nije dobrodošla u Čačku", što je naišlo na neodobravanje pripadnika LGBT populacije, ali i svih onih koji podržavaju njihova prava, kao i Paradu ponosa.

Dodao je i da je spreman da razgovara o problemima LGBT populacije – „ako ih imaju“, i pozvao bilo koju LGBT osobu da mu se javi ako ima problema sa netolerancijom i diskriminacijom i on će je zaštitli i podržati.

- Ali, ne mislim da je ispravno provocirati većinsko stanovništvo u Srbiji, kršiti javni moral i nametati neke vrednosti strane našoj tradiciji - rekao je Obradović.

Dakle, "Porodična parada" trebala je da bude znak protesta Paradi ponosa.

Boško Obradović bio je izložen kritikama javnosti zbog iznošenja ovakvih stavova, pa je Dragan Đilas odlučio da mu drži stranu pokazujući kao što smo već pomenuli svoje homofobične sklonosti.

- 1. Ako za opoziciju glasa 600.000, a za vlast 1.8 miliona glasača kako na izbore izađe 3.4, a ne 2.4 miliona ljudi? - napisao je najpre Đilas.

A onda je usledilo ono što je trebala da bude odbrana Bošku Obradoviću:

- 2. Ako su ljudima toliko bitne podele na one koji su za porodične šetnje i one koji su za Prajd pa neće da glasaju za opoziciju, kako na porodičnu šetnju dođe samo 2000, a na Prajd 500 ljudi? - napisao je lider SzS na svom zvaničnom Tviter nalogu, što je izazvalo kritike mnogih.

No ni tu se nije zaustavio pa je još jednom "potkačio" Paradu ponosa.

Ali ni to nije bilo dovoljno, pa je u sledećem tvitu istu nipodaštavajućim tonom pomenuo još jednom:

Podsetimo, ovo nije prvi put da Dragan Đilas ima homofobične ispade. Početkom ove godine on se sukobio sa pripadnicima levičarskog pokreta Marks21.

Naime, članovi pokreta Marks naveli su da ih je Đilas vređao i psovao, dok je Đilas rekao da je bio isprovociran pred svojom maloletnom decom, te da je mora da reaguje, a zbog psovanja se izvinio.

Javnost ga je tada okarakterisala kao homofoba, osuđujući napad na studente, ali i psovku koju je izustio: "J**em li ti mater pe**rsku"!

U vreme kada je bio gradonačelnik Beograda, javno je rekao kako je on protiv te manifestacije, ali kako se nada da će proteći bez incidenata.

Takođe, 2009. godine bio je izabran i za homofoba godine. Posle deset dana i 1021 glasa, posetioci gej portala www.gayecho.com izabrali su gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa za naj homofoba 2009. godine Đilas je osvojio 238 glasova (23%). Na drugom mestu našao se Risto Radović, poznatiji kao mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, sa 182 glasa (18%). Treće mesto osvojio je gradonačelnik Jagodine, Dragan Marković Palma sa 122 glasa (12%).

Ni njegov pokušaj odbrane Boška obradovića nije blagonaklono dočekan, nego je ispraćen mnogim osudama.

Predrag Azdejković, počastio je Dragana Đilasa brutalnom uvredom:

Neki su pokušali da budu duhoviti, sarkastični i osuđivački nastrojeni u isto vreme:

Drugi su do maksimuma zaozbiljili priču navodeći kako će opozicija morati da se izjasni po pitanju LGBT populacije i njihovih prava, jer bi kao politička opcija morali da garantuju zaštitu svih ljudskih prava, pripadnika svih grupa:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.