DAČIĆ IZDAO VAŽNO SAOPŠTENJE I NAJAVIO ULAZAK SVETSKOG MOĆNIKA U RAT ZA KOSOVO! Pažljivo pročitajte šta je rekao
Ivica Dačić o Kosovu, Foto: Espreso

ZAKUVALO SE!

DAČIĆ IZDAO VAŽNO SAOPŠTENJE I NAJAVIO ULAZAK SVETSKOG MOĆNIKA U RAT ZA KOSOVO! Pažljivo pročitajte šta je rekao

Sve je otkrio...

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da mu je predsednik Francuske Emanuel Makron rekao u Njujorku da će se aktivno uključiti u dijalog Beograda i Prištine čim se završe parlamentarni izbori na Kosovu.

"Makron mi je sam rekao da prenesem predsedniku (Srbije) Aleksandru Vučiću da će uraditi sve što mu je obećao tokom posete Beogradu, da samo čeka da se završe kosovski izbori i da će se onda aktivno uključiti u dijalog Beograda i Prištine", kazao je Dačić.

Prepričavajući kratak susret s Makronom i njegovom suprugom Brižit u četvrtak u Njujorku, na marginama zasedanja Generalne skupštine UN, Dačić je kazao da je francuski predsednik još pod utiskom dvodnevne posete Srbiji sredinom jula.

"On je toliko oduševljen da je o tome pričao sa suprugom Brižit. Ispričao joj je kako je bilo, kako smo pevali i da se nikada ni u jednoj poseti nekoj stranoj državi nije tako dobro proveo", naveo je Dačić.

On je dodao da mu je rekao da je to "bila najbolja poseta nekog državnika Srbiji".

"Pohvalio sam ga pred suprugom, rekao da ima izuzetnog muža, a ona je samouvereno rekla da zna", rekao je šef srpske diplomatije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.