MERE ZA UNAPREĐENJE SU DOBAR ZNAK OTVORENOSTI I SARADNJE! Vučević o izbornim ulsovima!
Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, Foto: Beta / Dragan Gojić

gradonačelnik novog sada

MERE ZA UNAPREĐENJE SU DOBAR ZNAK OTVORENOSTI I SARADNJE! Vučević o izbornim ulsovima!

Vlada pozvala OEBS i druge evropske institucije koje su nadležne za kontrolisanje izbornog procesa da dođu da kontrolišu, ne samo izborni dan, već ceo izborni proces!

Objavljeno:

- Želimo da stvorimo ambijent da svi koji žele da učestvuju na izborima, imaju ravnopravne uslove i da mogu da se kandiduju sa svojim idejama, programima i ciljevima, izjavio je funkcioner SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je naglasio da su mere za unapređenje izbornih uslova koje je Vlada usvojila dobar znak otvorenosti i saradnje i unapređivanja demokratskog ambijenta u državi.

Birački spisak da se pregleda, finansiranje političkih stranaka, zabrana funkcionerske kampanje. To dosad nikad nije bilo", ističe Vučević.

Dodaje da je Vlada pozvala OEBS i druge evropske institucije koje su nadležne za kontrolisanje izbornog procesa da dođu da kontrolišu, ne samo izborni dan, već ceo izborni proces.

foto: Stefan Kojić

Vučević je istakao da ne vidi šta je problem u izbornim zakonima za deo opozicije koja je najavila bojkot, pošto su, kako navodi, te izborne zakone doneli oni.

- Svi građani znaju da ni ova, ni prethodna vlada, ni SNS nije menjao nijedan stav u izbornim zakonima", rekao je Vučević.

Vučević je govorio i o poseti delegacije Novog Sada Zagrebu i Hrvatskoj i najavljenom formiranju "malog šengena" između Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

Kako kaže, posetili su Zagreb, i Knin, a cilj posete je bio, između ostalog i da se obezbede tablet uređaji za srpske učenike u Osnovnoj školi u Kninu.

Navodi da je delegacija Novog Sada razgovarala tokom posete sa gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, predsednikom SDŠ-a Miloradom Pupovcem, predstavnicima Srpskog nacionalnog veća.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.