PET ZEMALJA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA: Oglasio se Dačić i saopštio VESTI GODINE!
Kosovo / Ilustracija, Foto: Filip Plavčić, Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

OPAA

PET ZEMALJA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA: Oglasio se Dačić i saopštio VESTI GODINE!

Još jedan od ciljeva srpske delegacije u UN-u, navodi Dačić, bio je i da zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova ostanu pri tom stavu

Objavljeno:

Pet zemalja će do kraja godine povući ili suspendovati priznanje takozvane države Kosovo, izjavio je danas u Njujorku šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji je bio član srpske delegacije na 74. zasedanju Generalne skupštine UN.

- Jedan od naših ciljeva u UN-u je bio da razgovaramo sa zemljama koje su nekada priznale tzv. Kosovo da preispitaju svoje odluke. U tom smislu smo imali veliki broj sastanaka i razgovarali sa predstavnicima tih zemlja. Ono što je sigurno je da će veoma brzo broj zemalja koje su priznale tzv. Kosovo pasti ispod polovine ukupnog broja zemalja članica UN - rekao je Dačić.

Još jedan od ciljeva srpske delegacije u UN-u, navodi Dačić, bio je i da zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova ostanu pri tom stavu i nastave da poštuju teritorijali integritet Srbije.

- I sa te strane smo dobili uverenje da nikakvih promena tog stava neće biti. Svaki naš razgovor bio je vezan i za Interpol i sigurni smo da Kosovo nema šanse da postane član Interpola ni na ovom zasedanju u Čileu u oktobru - podvukao je Dačić.

Bonus video

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.