ŠTA JE GORAN VESIĆ PISAO MEKALISTERU: Uporedio je Đilasa s Adolfom Hitlerom, zna se i zašto
Nasilničko ponašanje Đilasovih pristalica ugrožava demokratske procese u Srbiji, Foto: Printscreen

crno na belo

ŠTA JE GORAN VESIĆ PISAO MEKALISTERU: Uporedio je Đilasa s Adolfom Hitlerom, zna se i zašto

Neću preterati ako kažem da je ovaj Đilasov metod napada na stanove i porodice političkih neistomišljenika u političkoj istoriji primenjivan samo od strane nacionalsocijalista Adolfa Hitlera i mađarske fašističke partije JOBIK

Objavljeno:

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, obavestio je javnost da je pisao predsedavajućem Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidu Mekalisteru, te objasnio o čemu se u tom pismu radi.

On je odlučio da deo ovog pisma objavi na društvenim mrežama, s obzirom da je deo javnosti sumnjao da to pismo zaista postoji.

Evo o čemu je Vesić obavestio Mekalistera:

Dozvolite da Vam ukažem na niz zabrinjavajućih činjenica i postupaka predstavnika tzv. „ujedinjene“ opozicije koja sama sebe naziva ”Savez za Srbiju” predvođene milionerom Draganom Đilasom, čiji su postupci kulminirali organizovanim dolaskom njegovih pristalica ispred stambene zgrade u kojoj živim sa transparentima „Ti si sledeći“ i „Vesiću završićeš dva metra pod zemljom“ koji predstavljaju direktnu pretnju meni i mojoj porodici.

Pod izgovorom da se bore za promenu izbornih uslova i izbornog procesa, koji su upravo oni sami kreirali kada su bili na vlasti i koji do danas nisu promenjeni, sa ciljem da se po svaku cenu vrate na vlast bez izbora, očigledno vodeći se makijavelističkom tezom da cilj opravdava sredstvo, svakodnevno čine javne postupke koji su nedopustivi i za nas, kao demokratsku državu, neprihvatljivi, a koji se temelje na napadima na političke neistomišljenike, govoru mržnje i pozivu na linč. Neću preterati ako kažem da je ovaj Đilasov metod napada na stanove i porodice političkih neistomišljenika u političkoj istoriji primenjivan samo od strane nacionalsocijalista Adolfa Hitlera i mađarske fašističke partije JOBIK. To ne čudi ako se zna da u političkoj koaliciji Dragana Đilasa važnu ulogu igraju fašistička stranka Dveri čiji lider otvoreno glorifikuju srpske saradnike nacista iz Drugog svetskog rata što je nezamislivo u današnjoj demokratskoj Evropi koja je sagrađena na temeljima antifašizma.

foto: Printscreen / Instagram/Budućnost Srbije

Postoji najmanje šesnaest slučajeva direktnih pretnji Aleksandru Vučiću, Maji Gojković, Ani Brnabić, Biljani Popović Ivković kao i drugim funkcionerima, odbornicima ili pristalicama Srpske napredne stranke i njihovim porodicama i naveo metode kojima Đilasove pristalice prete od poziva ”na silovanje, pretnji vešanjem i streljanjem do fizičkih napada”.

Nasilničko ponašanje Đilasovih pristalica ugrožava demokratske procese u Srbiji jer milioner Dragan Đilas zajedno sa svojim poslovnim partnerom i medijskim magnatom Draganom Šolakom ne bira način da preuzme vlast u Srbiji. U bilo kojoj zemlji Evropske unije ovakva koncentracija kapitala i medija u rukama ”političara” kao što su Đilas i Šolak bila bi sankcionisana po zakonu jer je nedopustiva i smatra se ugrožavanjem demokratije”.

Kako to izgleda u praksi dovoljno je da vam navedem kroz primer objavljivanja audio zapisa u kome se čuje kako Dragan Đilas pre desetak godina, kada je bio državni funkcioner, vređa i preti otkazom policajcu koji ga je zaustavio zbog saobraćajnog prekršaja koji je počinio. U bilo kojoj zemlji Evropske unije političar za koga bi se pojavio dokaz da se ovako ponašao prema policajcu bio bi zauvek uklonjen iz javnog života. Đilas nikada nije demantovao da je snimak orginalan. Ipak, direktno i indirektno svi urednici koji su objavili ovaj snimak dobili od njega pretnju da će im se osvetiti ili da to neće da im zaboravi. Verujem da bi većina tih urednika bila spremna da to posvedoči u razgovoru sa vama ili poslanicima Evropskog parlamenta ako bi bili pitani.

Tako opozicioni lider Đilas vidi medije u Srbiji odnosno da ne smeju da objave i nešto što se zaista dogodilo i što sam nije ni demantovao da se dogodilo.

BONUS VIDEO:

KAKVA ZAPLENA! Nećete verovati gde su sakrili švercovane cigarete (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.