O NAŠOJ SUDBINI ODLUČUJEMO MI, A NE VELIKE SILE! Vučić u Ujedinjenim nacijama i o SUBINI KiM (VIDEO)
Predsednik Srbije, Foto: Printscreen/youtube

obraćanje

O NAŠOJ SUDBINI ODLUČUJEMO MI, A NE VELIKE SILE! Vučić u Ujedinjenim nacijama i o SUBINI KiM (VIDEO)

Predsednik Vučić boravi u poseti Njujorku

Objavljeno: 16:04h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se danas na 74. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

15.53 - Balkan, balkanskim narodima, živela Srbija - rekao je predsednik na srpskom jeziku na kraju govora!

15.52 - Mi smo na našem putu za EU, imamo partnerski odnos sa zemljama na Zapadu, ali se ponosimo našom saradnjom sa Kinom, Rusijom i azijskim zemljama.

foto: Printscreen/pink

15.49 - Do danas smo se borili ko će da bude u naklonosti, jedne, dve ili tri sile. Nisam naivan i znam da će u budućnosti to zavisi od velikih, ali sve što možemo da učinimo samostalno moramo učiniti sami i ne ostavljati drugima Za desetak dana započinjemo izgradnju puta od Beograda so Sarajeva kako bismo bili što bliži svojim susedima. Regionalna saradnja neće biti zamena za EU, ali dok ne uđemo u zajednicu. Mi očekujemo da dobijemo isti nivo poštovanja kao i drugi. Ponosimo se naše tradicije ljubavi prema slobodi i zagovaramo da sva pitanja u svetu moraju da se rešavaju na miran način uuz dijalog. Želimo da negujemo stara prijateljstva, ali i da stvaramo nova.

15.46 - Srbija je ispunila sve iz briselskog sporazuma. Mi smo zbog kosovski carina izgubili mnog onovca i nismo sprovodili kontramere. Dok se bude nastavilo tako, Kosovo će biti poligon za interese velikih sila. Sporazum Prištine i beograda je od velikog značaja za stabilnsot balkana i dalje se borimo za rešenje kosovskog problema. Srbija se uvek nalazila uvek na sredini puteva, zato smo završili pt ka Severnoj makedoniji, gradimo ka Bugarskoj, Crnoj Gori i Rumuniji. Železnicu ka Mađarskom.

foto: Printscreen/pink

15.43 - Srbija bira nezavisnu spoljnu politiku i nezavisno donošenje svojih odluka i zato se ne krijemo čak ni na ovom mestu. Hvalimo se dobrim odnosima sa Kinomi Rusijom, ali i sve boljim odnosima sa Amerikom. Biramo najkvalitetnija dobra i nije nam bitno šta misle velike sile. Svi zante da se suočavamo sa problemima vezanim za pitanje otvoreno Ksoova i metohije. Nerešeno pitanje KiM najviše utiče na eknomski rast Srbije. Kao što je Kenedi rekao, trajno rešenje mora da bude postignuto tako da nijedna strana ne dobije sve, ali će dobiti dovoljno.

15.41 - Govoriću o Srbiji i regionu jer jedno ne ide bez drugod. Srbija nije ostrvo ali deo Balkana. Želimo da zagovaramo saradnju na Balanu. dolazim iz zemlje koja je morala da se suoči sa veom ateškim reformama, 2018. bili smo na ivici bankorta. Želim to da prenesem svojim sunarodnicima.

Predsednik Vučić boravi u poseti Njujorku, gde je održao više diplomatskih sastanaka, mahom u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji, kao i o ekonomskoj saradnji Srbije sa drugim zemljama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.