SVE SE VRTI OKO KOSOVA! Vučić u NJUJORKU preneo jaku PORUKU moćnicima iz Vašingtona (FOTO)
Aleksandar Vučić, Filip Riker, Metju Palmer, Foto: Predsedništvo Srbije

VRLO VAŽAN SUSRET

SVE SE VRTI OKO KOSOVA! Vučić u NJUJORKU preneo jaku PORUKU moćnicima iz Vašingtona (FOTO)

Otvoren razgovor...

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa zvaničnicima američkog Stejt departmenta - v. d. pomoćnikom državnog sekretara Filipom Rikerom i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta predsednik Republike, sagovornici su konstatovali da su Srbija i SAD intenzivirale politički dijalog i ekonomsku saradnju.

Oni su razgovorali i o mogućnosti da se otkloni prepreka za nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Vučić je rekao da je Srbija spremna da se vrati dijalogu po ukidanju taksi na srpsku robu, jer se iskreno zalaže za postizanje stvarnog i održivog kompromisa u rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

"Taj kompromis bi morao da uzme u obzir i poštuje interese tamošnjih Srba, kao i očuvanje državnih i nacionalnih interesa Srbije", naglasio je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije i zvaničnici SAD su razgovarali i o situaciji na Zapadnom Balkanu i saglasili se da su mir i stabilnost od suštinske važnosti za politički i ekonomski napredak, kao i evropski put celog regiona, dodaje se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.