ZAEV I RAMA DOLAZE U SRBIJU 9. I 10. OKTOBRA! Predsednik posle sastanka sa Merkel OTKRIO O ČEMU SU PRIČALI
Aleksandar Vučić, Foto: RTS Printscreen

BITNI RAZGOVORI

ZAEV I RAMA DOLAZE U SRBIJU 9. I 10. OKTOBRA! Predsednik posle sastanka sa Merkel OTKRIO O ČEMU SU PRIČALI

Na marginama sednice Generalne skupštine UN sastao se i sa premijerima Makedonije i Albanije Zoranom Zaevom i Edijem Ramom

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je imao korektan, dobar i kokretan razgovor sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Njujorku o tome kako dijalog treba da izgleda kad se formira Vlada u Prištini.

"Razgovarali smo o pojedinim ekonomskim projektima. Ja sam rekao da mi je žao što je Folksvagen otišao u Tursku iako to nema veze sa njom. Ja verujem da ćemo uspeti da se izborimo za brojne nemačke investitore", kazao je Vučić.

On je dodao da je imao dobar sastanak i sa generalnim sekretarom Antoniom Guterešom koji je pohvalio opredeljenost Srbije za mir i stabilnost.

Na marginama sednice Generalne skupštine UN sastao se i sa premijerima Makedonije i Albanije Zoranom Zaevom i Edijem Ramom.

"Očekujem ih 9. i 10. oktobra u Novom Sadu, zato što smatram da je važno što smo pokrenuli ideju o regionalnoj saradnji. Želimo da se ekonomski povezujemo i da na taj način izlazimo i pred EU i druge kao zajednički blok", kazao je on.

Dodao je da će to biti prvi korak, a da bi za Srbiju bilo važno da u takvu saradnju uvuče i Prištinu.

Na pitanje da li se sreo sa predsednikom privremenih institucija u Prištini Hašimom Tačijem, Vučić je rekao da ga nije video u Njujorku.

"Nisam ga video, da sam ga video ja bih sa njim razgovarao. Nije on ovde zvanično, nema bedž kao ja. Nemam ja problem da se vidim sa njim, da su me zvali ja bih sa njim razgovarao", kazao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.