ANA BRNABIĆ O UPADU U REKTORAT: Siniša Mali ostaje ministar, studenti su politički aktivisti i sramota Univerziteta
Ana Brnabić, Foto: Printscreen

reakcija

ANA BRNABIĆ O UPADU U REKTORAT: Siniša Mali ostaje ministar, studenti su politički aktivisti i sramota Univerziteta

Premijerka ne dovodi u pitanje da li Siniša Mali ostaje ministar

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je izjavila da ne očekuje da ministar finansija Siniša Mali podnese ostavku na tu funkciju, što traže studenti koji su blokirali Rekotorat Beogradskog univerziteta, kao i da ne dovodi u pitanje da li on ostaje ministar.

Na konferenciji za novinare o novim poreskim podsticajima ona je kazala da je to što se trenutno dešava u Rektoratu "sramota za Beogradski univerzitet, odnosno tužna politička predstava kojoj se kraj ne nazire".

Premijerka je istakla da se ne zna koji su konkretni zahtevi te grupe od 15 do 20 studenata, koji su po njenim rečima politički aktivisti i pozvala ih da joj dostave svoje zahteve o kojima je spremna da se odmah izjasni.

foto: Zorana Jevtić

Brnabić je dodala da ne može i ne želi da se meša u autonomiju univerziteta i apelovala na studente koji blokiraju Rektorat da omoguće studentima da dobijaju usluge koje su im potrebne i profesorima da nastave svoje aktivnosti.

Po njenoj oceni rektorka BU Ivanka Popović daje kontradiktorne izjave o dešavanjima u Rekotratu i zahtevima studenata.

Kako je objasnila Brnabić, rektorka veruje da je u Rektorat ušla grupa političkih aktivista SNS, a nije se izjašnjavala kada su u zgradu ulazili i studentima davali podršku predstavnici drugih političkih grupacija kao što su Pokret "1 od 5 miliona" i Savez za Srbiju.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.