DA LI ĆE ODLAZAK ANE BRNABIĆ NA PRAJD RAZBITI VLADU? Palma napao premijerku, odmah se oglasili NAPREDNJACI
Ana Brnabić sa partnerkom i Dragan Marković Palma, Foto: Andrija Vukelić/Tanjug, Kurir

IMA LI KRIZE U VLADAJUĆOJ KOALICIJI?

DA LI ĆE ODLAZAK ANE BRNABIĆ NA PRAJD RAZBITI VLADU? Palma napao premijerku, odmah se oglasili NAPREDNJACI

Zakuvalo se ovoga puta zbog seksualne orijentacije premijerke Srbije...

Objavljeno: 16:04h
Darko Zlojutro

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ne prestaje da unosi nemir u koaliciju Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, a šaljući otrovne strelice ka premijerki Srbije Ani Brnabić.

Marković je tako na RTV Pink ponovo jasno iskazao svoje mišljenje o premijerki Srbije Ani Brnabić, a ovaj put napao ju je zbog njenog seksualnog opredeljenja.

Govoreći o Prajdu, Palma je rekao je tamo bila "premijerka i njen momak, muž", stavivši voditelje Deu Đurđević i Predraga Sarapu u vrlo neprijatnu poziciju.

- Ja nemam ništa protiv tih ljudi, ali jednostavno sam protiv demonstracija nečeg što treba da se radi među 4 zida - kazao je.

Ja sam rekao da će kandidat koalicije SPS - Jedinstvena Srbija za premijera Srbije biti Ivica Dačić i od toga ne odustajem - rekao je Palma.

Marković je najavio i da će koalicija SPS - Jedinstvena Srbija i na naredne izbore izaći u tom sastavu.

foto: Espreso.co.rs

- Naš program je poznat, a to je - socijalna pravda, borba protiv bele kuge, pomoć poljoprivrednim proizvođačima, ulazak u Evropsku uniju, rešenje pitanja Kosova i Metohije, da se zaustavi odlazak mladih iz zemlje. Ja sam rekao da će kandidat koalicije SPS - Jedinstvena Srbija za premijera Srbije biti Ivica Dačić i od toga ne odustajem. Niko zbog toga ne može da se ljuti. To je kao jedan fudbalski klub. Najviše se očekuje od Ronalda i Mesija. Svako ima svog Ronalda i Mesija. U našem slučaju to je Dačić. Ja mislim da čak treba ponuditi i listu budućih ministara - zaključio je lider Jedinstvene Srbije.

Lider Jedinstvene Srbije tako se ponovo obrušio na Brnabićevu, a podsetimo da je pre samo nekoliko dana Marković izjavio da bi premijer trebao da bude Ivica Dačić, a ne aktuelna premijerka i time izazvao trzavice na relaciji SNS-SPS.

Marković je nedavno u intervjuu za Novosti, na pitanje, ukoliko predsednica Vlade Ana Brnabić ponovo bude kandidat za to mesto, da li bi glasao za nju, kazao:

- O tome ne razmišljam. Mislim da premijer treba da bude Ivica Dačić.

foto: Filip Plavčić

Istu tezu, da na čelu Vlade treba da bude lider SPS, Marković je izneo i ponovio pred gostima na večeri u grčkom letovalištu Paralija, a kojoj je prisustvovao i sam šef diplomatije.

- Dačić treba da bude sledeći premijer - kazao je Palma, na šta mu je Dačić kroz smeh odgovorio:

- Onda više nećeš moći da eskiviraš ministarsko mesto.

foto: Ana Paunković

Poslanik u Skupštini Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović kaže da trenutno u koaliciji nema nikakvih problema.

- Ovu izjavu vidim kao lični stav Dragana Markovića Palme, a svako ima pravo na svoj stav. Ništa više od toga. Ako mene lično pitate, ja ću kao poslanik dati sve od sebe da se u Srbiji nikada ne legalizuju istopolni brakovi, jer sam oštro protiv toga. To je moj stav, a premijerku Anu Brnabić cenim i poštujem na osnovu njenih rezultata i ponavljam da svako ima pravo na svoj stav i put - rekao nam je Đukanović.

foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kazao je da mesto premijera zavisi od izbornih rezultata, a ne političke matematike.

- Ivica Dačić je bio premijer, sada je Ana Brnabić, i rekao bih da veoma dobro obavlja taj odgovoran posao. Ko će biti premijer posle sledećih izbora, zavisiće isključivo od izbornih rezultata, a ne političke matematike. Politički legitimitet je nešto na čemu insistiramo u javnom životu Srbije. Verujem da će posle narednih izbora SNS predložiti predsedniku Vučiću mandatara za sastav sledeće vlade - poručio je ranije Vučević.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.