KAJL SKOT JE JOŠ JEDNOM UJEO SRBIJU ZA SRCE! Njegova poruka za KOSOVO boli svakog Srbina
Kajl Skot, Foto: Beta/Milan Obradović

JEDNA ZA OPROŠTAJ!

KAJL SKOT JE JOŠ JEDNOM UJEO SRBIJU ZA SRCE! Njegova poruka za KOSOVO boli svakog Srbina

Izneo je svoj stav...

Objavljeno:

Ambasador Sjedinjenih američkih država (SAD) Kajl Skot izjavio je na kraju svog trogodišnjeg mandata da Srbija i SAD ne dele isti stav o Kosovu, ali da su saglasne da je jedini put ka napretku - nastavak dijaloga i postizanje uzajamnog sporazuma o normalizaciji.

"SAD su nedavno imenovale specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan i on je posvećen tome da pomogne dvema stranama kako bi krenule napred. Samo, ne možemo mi to više da želimo od vas u regionu", rekao je Skot.

On je ponovio da Srbija treba da prestane da lobira za povlačenje priznanja Kosova i dodao da ne razume kako poniženje partnera u pregovorima može pomoći da dodje do dogovora.

"Kampanja za povlačenje priznanja ne pomaže da se dve strane vrate za pregovarački sto, ništa manje nego takse koje je uvela Priština", rekao je Skot.

Komentarišući najavu dela opozicije da će bojkotovati izbore, Skot je istakao da vidi određeni smisao u žalbama opozicije , naročito kada je reč o pristupu medijima.

On je izrazio nadu da će kroz proces dijaloga biti postignut napredak i da će stvoriti uslovi za učešće na izborima, jer je, kako je dodao "za dobrobit Srbije poželjno da postoji snažna i vidljiva opozicija kao i da Parlament odražava stavove srpske javnosti".

Ambasador je rekao da Srbija treba da donese odluku o svojoj budućnosti na osnovu pravih informacija, a ne pisanja tabloida i da gradjani treba da razumeju da se Amerika zalaže za snažnu Srbiju integrisanu u EU.

Dodao je da SAD nemaju problem sa dobrim odnosima Srbije i Rusije, ali da "vizija Rusije za Srbiju i ovaj region nije ista kao što imaju SAD ili EU".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.