SNS SPREMAN DA SE OBRUŠI NA KOALICIONE PARTNERE: Krkobabić, Ljajić i Popović prvi na udaru zbog veza sa OPOZICIJOM?
Popović Krkobabić i Ljajić, Foto: Beta

POLITIKA

SNS SPREMAN DA SE OBRUŠI NA KOALICIONE PARTNERE: Krkobabić, Ljajić i Popović prvi na udaru zbog veza sa OPOZICIJOM?

Bili smo darežljivi prema njima i to nam se obilo o glavu. Tu su i neki
delovi SPS koji ne misle dobro ni Dačiću, a imali su biznis varijante s Đilasom,
kaže poslanik SNS Vladimir Đukanović

Objavljeno:

Bili smo darežljivi prema njima i to nam se obilo o glavu. Tu su i neki delovi SPS koji ne misle dobro ni Dačiću, a imali su biznis varijante s Đilasom, kaže poslanik SNS Vladimir Đukanović.

Grupa funkcionera Srpske napredne stranke zalaže se da na predstojeće redovne izbore, koji će biti održani marta sledeće godine, ta partija izađe bez koalicionih partnera na listi jer im se, kako tvrde, saradnja s njima obila o glavu. Ne samo da nisu pokazali lojalnost već uveliko koketiraju s opozicijom.

Internacionalni sekretar SNS i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović je u jučerašnjem intervjuu Kuriru kazala da je SNS dosad bio veoma darežljiv prema koalicionim partnerima i da smatra da bi svaka politička partija trebalo da se samostalno „izmeri“ na izborima, posle čega postizborne koalicije i pregovori imaju smisla. Poslanik SNS Vladimir Đukanović kaže da se potpuno slaže sa stranačkom koleginicom. - Preterano smo dali koalicionim partnerima i to nam se obilo o glavu. Pojedini ne samo da se nisu pokazali kao lojalni koalicioni partneri već nisu pokazali ni želju da brane svoje sopstvene pozicije. Tu su kada treba ubrati plodove vlasti, ali ne i kada se mora preuzeti odgovornost. A povrh svega, koketiraju s opozicijom - kaže za Kurir Đukanović i otkriva na koga se kritika konkretno odnosi:

- To su Nenad Popović, Rasim Ljajić, Milan Krkobabić, ali i neki delovi SPS koji ne misle dobro ni Dačiću. To su oni socijalisti, neću ja o imenima, sami će se prepoznati, koji su imali biznis varijante s Draganom Đilasom, pa bi opet da se vrate na ta njihova vremena. S tom razlikom da SPS nije bio na listi SNS, na izborima 2016. takmičili su se samostalno.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da SNS nije imao nikakve koristi od saradnje s Popovićem i Krkobabićem: - Oni su uzimali deo kolača SNS, a zauzvrat ništa nisu doprineli. Takve štetočine bi trebalo izbaciti iz koalicije, dok Ljajić ipak ima neku težinu. Kooperativan je, ima velikog iskustva, predstavnik je manjinske zajednice, a popularan u celoj zemlji.

Podsetimo, i predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić je na Glavnom odboru stranke početkom meseca kritikovao svoje koalicione partnere, uz najavu da će imati manje poslaničkih mesta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.