POPOVIĆ: Osuđujemo upad aktivista stranke u Rektorat!
Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu, Foto: Marina Lopičić

reagovanje

POPOVIĆ: Osuđujemo upad aktivista stranke u Rektorat!

Ona je konstatovala da je ovaj događaj u direktnoj suprotnosti sa članom 9. Statuta UB

Objavljeno:

Podržavamo sve studente Univerziteta u Beogradu koji se zalažu za ostvarivanje njegove autonomije i njegovo slobodno delovanje i osuđujemo postupke aktivista vladajuće stranke koji su ugrozili njegovu autonomiju, navedeno je u pisanoj izjavi rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović.

- Pregledom video materijala koje su nam dostavili studenti UB u blokadi Rektorata, ustanovili smo da postoje dokazi da je u petak, 13. septembra, u zgradu Rektorata ušla grupa aktivista vladajuće stranke - saopštila je Popović.

Ona je konstatovala da je ovaj događaj u direktnoj suprotnosti sa članom 9 Statuta UB, koji jasno definiše da na “Univerzitetu nije dozvoljeno organizovanje ili delovanje političkih stranaka, niti održavanje skupova ili na drugi način delovanja koji imaju u osnovi političke ili stranačke ciljeve.”

Danas je deseti dan od kada su studenti Univerziteta u Beogradu blokirali zgradu Rektorata.

Studentkinja iz blokade: Univerzitet pokazao snagu, u ponedeljak počinju pregovori

Osudom aktivista Srpske napredne stranke koji su upali u Rektorat Univerziteta u Beogradu rektorka Ivanka Popović pokazala je da Univerzitet ima snage, izjavila je za FoNet jedna od studentkinja koja učestvuje u blokadi Rektorata Mila Jovanović i najavila da će zbog toga sutra početi pregovori, a rektorka će biti puštena u zgradu.

- Ukoliko rektorka bude imala problema zbog današnje izjave spremni smo da je branimo i stanemo uz nju - rekla je Jovanović.

Ona je ocenila da je izjava Rektorke veoma dobra vest i istakla da su studenti zadovoljni.

- To je bio uslov da počnemo pregovore - rekla je Jovanovič i dodala da će se razgovori voditi tokom ponedeljka u zgradi Rektorata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.