MERKELOVA JE TOKOM POSETE ANE BRNABIĆ PREKRŠILA VAŽAN PROTOKOL: Kakvu skrivenu poruku šalje kancelarka?
Rukovanje, Foto: Printscreen

zvaničan susret

MERKELOVA JE TOKOM POSETE ANE BRNABIĆ PREKRŠILA VAŽAN PROTOKOL: Kakvu skrivenu poruku šalje kancelarka?

Poslednji put prilikom posete srpske premijerke Ane Brnabić, koja je dočekana uz sve vojne počasti

Objavljeno:

Nemačka javnost se već duže vreme pita šta je s njihovom kancelarkom: Angela Merkel ćuti kao zalivena, a cela zemlja može samo da nagađa. Nakon što je letos tri puta zaredom dobila napad drhtanja tokom zvaničnih susreta, od 11. jula goste dočekuje sedeći.

Poslednji put prilikom posete srpske premijerke Ane Brnabić, koja je dočekana uz sve vojne počasti. Dok je orkestar Bundesvera svirao himne, Merkel i njena gošća su sedele, što je očigledno kršenje protokola, piše nemački "Bild".

Kancelarka je čak sedam puta sedela dok su svirane državne himne u prisustvu šefova vlada, od toga šest puta u sedištu kancelara, gde su gosti takođe sedeli. Jedini izuzetak je Peking: tokom posete Kini pre dve nedelje, Merkelova je sedela, dok je kineski premijer Li Kećijang stajao pored nje.

- Ne verujem da je reč o psihičkom problemu, anksioznosti, traumi ili fobiji, već o stanju fizičke iscrpljenosti - komentarisao je napade drhtanja direktor Klinike za psihijatriju i psihoterapiju Univerzitetske bolnice u Minhenu prof. Peter Falkaj.

Navodno objašnjenje: nedostatak vode. Posle tri čaše je sve ponovo bilo u redu.

Posle trećeg napada drhtanja, kancelarka je stanje objasnila psihosomatskom reakcijom i istakla da je sigurna da je "sposobna da radi".

Telesni psihoterapeut Ulrih Zolman ocenjuje da se kancelarka "oseća sigurnije kada sedi. U stresnim situacijama uvek je prisutan strah, koji lakše podnosimo ako sedimo".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.