MALI: Slovenija među 10 najvećih investitora u Srbiji!
Siniša Mali, Foto: Sonja Spasić

ekonomska saradnja

MALI: Slovenija među 10 najvećih investitora u Srbiji!

Mali je istakao da ga ohrabruje činjenica da odnos sa Slovenijom više nije jednostran i da je sve više srpskih investitora u Sloveniji

Objavljeno:

Ekonomska i politička saradnja Srbije i Slovenije nikada nije bila bolja, ocenio je danas ministar finansija Siniša Mali i istakao da je sa milijardu i 100 miliona evra, Slovenija među deset najvećih investitora u Srbiji.

Mali je rekao da slovenačke investicije u Srbiji rastu iz godine u godinu i da oko 25.000 građana Srbije radi u slovenačkim firmama u zemlji, kako prenose beogradski mediji.

''To su važne cifre koje pokazuju stepen naše ekonomske saradnje. Prošle godine smo imali spoljnotrgovinski suficit sa Slovenijom, što se ranije nije dešavalo, želja nam je da ta razmena još više raste'', rekao je Mali na radnom sastanku u Beogradu s privrednicima Slovenije, u organizaciji Slovenačkog poslovnog kluba u Srbiji.

Mali je istakao da ga ohrabruje činjenica da odnos sa Slovenijom više nije jednostran i da je sve više srpskih investitora u Sloveniji.

''Ne možemo da utičemo na globalna dešavanja, ali možemo na saradnju Slovenije i Srbije, na unapređenje našeg privrednog okruženja i na to kako svi u regionu sarađujemo. Mislim da su svi spoznali koliko je važno da kao region nastupamo zajedno'', rekao je Mali.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.