VUČIĆU I SZS NE PADA NA PAMET DA RAZGOVARAJU! Čedomir Jovanović OTKRIO o čemu se pričalo na FPN (VIDEO)
Čedomir Jovanović predstavljao je LDP na FPN, Foto: Aleksandar Stojanović

SVE JE REKAO!

VUČIĆU I SZS NE PADA NA PAMET DA RAZGOVARAJU! Čedomir Jovanović OTKRIO o čemu se pričalo na FPN (VIDEO)

Sve je otkrio...

Objavljeno:

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović posle nove runde razgovora vlasti i dela opozicije konstatovao: "Nama neprijatelji nisu potrebni, sami smo sebi najveća kazna".

Koje stranke opozicije će izaći na naredne izbore u Srbiji još nije poznato, iako je deo njih već najavio bojkot nezadovoljan celokupnim stanjem u zemlji i izbornim okruženjem. Ima, međutim, i stranaka u opoziciji koje i dalje aktivno učestvuju u razgovorima sa vlastima, koji se organizuju na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, poput Pokreta slobodnih građana, LDP i drugih, a danas smo od Čedomira Jovanovića saznali i da je vladajuća - Srpska napredna stranka spremna da prihvati čitav niz preporuka koji bi mogli da unaprede izbornu proceduru i samim tim doprinesu regularnosti izbora. Ali, lider LDP je primetio da izborno zakonodavstvo nije bio problem ni do sada, već nešto sasvim drugo, a to je, ocenio je, "erozija političkog života koja je isključivo posledica užasne neodgovornsti političara u Srbiji i njihovog sebičluka, arogancije i nezainteresovanosti za ovo društvo". "Došli smo na ove razgvoore iako se unapred znalo kako će se završiti - tako što će sa njih otići stranke koje čine opozicini blok Savez za Srbiju, kojima na pamet ne pada da se oko bilo čega dogovaraju sa (Aleksandrom) Vučićem, niti sa druge strane Vučiću na pamet pada da razgovara sa njima onako kako treba da bi problemi u zemlji makar bili rešeni za toliko što će svaki normalan čovek videti da je on makar pokušao nešto da uradi. Nažalost, cela zemlja je talac dve vrste isključivosti i to oni koji se vrlo malo politički razlikuju po ključnim pitanjima od kojih zavisi budućnost u ovoj zemlji. I to je ono što mene muči i zato ovde sedim, pokušavam da doprinesem postizanju elementarnih dogovora".

Preneo je i utiske sa razgovora da je Srpska napredna stranka sprena da prihvati poreouke zarad unapređenja izbornog procesa, ali je dodao: "Meni je žao što to ostaje u senci neodgovornih postupaka. Ovakvo kompromitovanje izbora u Srbiji samo je još Slobodan Milošević uradio 1996/97. i 2000. godine". Nastavio je: "Ako na izborima ne možemo da rešavamo svoje odnose na koji ćemo drugi način to uraditi? Ovo je dokaz da nama neprijatelji nisu potrebni. Mi smo sami sebi najveća kazna".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.