PUTIN JE KRIV ŠTO SU SRBE PONIZILI U POLJSKOJ I PARIZU, A HRVATE PROGLASILI HEROJIMA! Ovo nije laž, to su ČINJENICE
Vladimir Putin i Aleksandar Vučić, Foto: Kremlin.ru

OTKRIVAMO!

PUTIN JE KRIV ŠTO SU SRBE PONIZILI U POLJSKOJ I PARIZU, A HRVATE PROGLASILI HEROJIMA! Ovo nije laž, to su ČINJENICE

Ovako je počelo minimiziranje srpskih žrtava u Drugom svetskom ratu...

Objavljeno:

Srbija i njen predsednik ove godine nisu pozvani na 80. godišnjicu od početka Drugog svetskog rata i borbe protiv fašizma. Srbe su ponizili i prilikom određivanja rasporeda sedenja na obeležavanju Dana primirja ispred Trijumfalne kapije, a čitavo nipodaštavanje srpskih žrtava u borbi za slobodu, počeo je verovali ili ne Vladimir Putin!

Ne, ovo nije antiruski tekst u srpskim medijima, ovo nije pokušaj prljanja lika i dela Vladimira Putina kod Srba, jer je to nemoguće, ovo su samo istorijske činjenice.

Proteklih meseci na delu je satanizovanje Srbije i srpskog naroda i pokušaj da se njihova uloga u borbi za slobodu i ratu protiv fašizma koje su propagirali Adolf Hitler i Benito Musolini totalno minimizira.

I ako su Srbi najviše krvarili u Prvom svetskom i Drugom svetskom ratu na delu smo mogli da vidimo da "srpske suze i žrtve nikoga ne bole".

Tako je prilikom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu u parizu ispred Srbije, a po redosledu sedenja npr tzv Kosovo dobilo prioritet nad Srbima.

Na obeležavanju 80. godišnjice početka borbe protiv fašizma u Drugom svetskom ratu nije bilo nikoga iz Srbije, jer su Poljaci "zaboravili" da pošalju pozivnicu u Beograd, ali je ona u Zagreb stigla.

Šta je tu čudno i kakve veze sa svim tim ima predsednik Rusije Vladimir Vladimirović Putin?

Upravo je on taj, koji je u ime Rusije 9. marta 2005. godine odlikovao Hrvatsku zbog borbe protiv fašizma i legalizovao Hrvate kao antifašiste i ako su na svojoj teritoriji NDH imali zloglasne logore u kojima su zverski ubijani Srbi, Jevreji i Romi.

Zanimljivo je da ovakav orden od strane Putina i Rusije niko u Srbiji, a ni sama Srbija nije dobila?!

Kako onda očekivati da nas svet gleda drugačije, kada većina Zapada nas gleda kroz prizmu Rusije i doživljava kao "male Ruse".

Dana 9. maja 2007. godine ondašnji i sadašnji predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin odlikovao je naime tadašnjeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića za doprinos koji su hrvatski narod i Hrvatska kao država dali u konačnoj pobedi nad fašizmom?!

Tada je, pored Stjepana Mesića, odlikovanje primio i bivši rumunski kralj Mihael I, albanski predsednik Alfred Mojsiu, grčki Karolos Papuljas, kao i bivši predsednici Kipra Glafkos Kliridis, te konačno Poljske Vojćeh Jaruzelski, poznat i po tome što je 1981. godine proglasio vanredno stanje i zabranio nezavisni sindikat Solidarnost.

foto: kremlin.ru

Ništa od ovoga verovatno ne bi trebalo da bude sporno: hrvatski narod - premda velikim brojem ustaša i domobrana kao zvaničnoj oružanoj formaciji Nezavisne Države Hrvatske - bio je u ogromnom broju i deo Narodnooslobodilačkog pokreta, odnosno Titovih partizana.

Hrvata istina nije bilo koliko i Srba, jer su brojčano bili manji, ali je već od 1943. godine njihov procenat bio ogroman, i sve je više rastao kako su dani i meseci prolazili.

Konačno, i sama Republika Hrvatska je tekovina antifašističke borbe, s obzirom da je naslednica Socijalističke Republike Hrvatske koja je nastala na AVNOJ-u.

Ipak, ostaje gorak ukus u ustima ako se uzme u obzir da Rusija nikada Srbima i Srbiji nije dala nikakvo slično priznanje, uprkos činjenici da su Srbi dali nesrazmerno veliki doprinos u konačnoj pobedi sila dobra nad silama zla u Drugom svetskom ratu.

Međutim, sa druge strane, zanimljivo je da je Mesićev stric bio oficir mešane 369. pukovnije ustaša i domobrana, da je učestvovao u napadu na SSSR, da je odlikovan za hrabrost nemačkim Gvozdenim krstom prvog reda nakon Harkovske bitke, i da je konačno učestvovao u Staljingradskoj bici gde je nakon nestanka pukovnika Pavičića postao poslednji zapovednik ove pukovnije. Tada je zarobljen i "prevaspitan" od strane NKVD, pa je potom kao pripadnik 1. jugoslovenske brigade oslobađao Beograd i Srbiju.

To Putina nije omelo da Mesića proglasi za antifašistu.

Idemo dalje, Marko Mesić je poznat i kao čovek koji je ikoni Isusa Hrista u crkvi Karađorđevića u Belom dvoru pucao direktno u čelo tokom proslave Nove 1945. godine. Trag od pucnja i dalje može da se vidi, a član Krunskog saveta Matija Bećković rekao je da se to neće sanirati da bi nam ostalo za nauk.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.