NEMAČKA I SRBIJA SE NE SLAŽU OKO SVEGA, ALI JE VAŽNO DA SE RAZGOVARA! Ana Brnabić otkrila šta će reći Merkelovoj
Ana Brnabić o sastancima u Berlinu..., Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

VAŽAN SASTANAK

NEMAČKA I SRBIJA SE NE SLAŽU OKO SVEGA, ALI JE VAŽNO DA SE RAZGOVARA! Ana Brnabić otkrila šta će reći Merkelovoj

Sve je rekla...

Objavljeno:

Predsednica Vlade Ana Brnabić stigla je u zvaničnu posetu Berlinu, tokom koje će se sastati s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, s kojom će razgovarati o unapređenju sveukupnih odnosa dve zemlje.

Uoči susreta sa najmoćnijom političarkom Evrope, premijerka Brnabić za Telegraf.rs govorila o očekivanjima od sastanka sa Merkel.

- U Berlin sam došla u zvaničnu posetu, na poziv kancelarke Merkel. To je samo po sebi velika čast, ukazana našoj zemlji i našim građanima. Savezna Republika Nemačka je naš najvažniji trgovinski partner, a nemačke kompanije su konstantno u vrhu kada su u pitanju investicije u Srbiju i zato je susret sa kancelarkom Merkel od izuzetne važnosti za našu zemlju i naše građane.

Za mene, kao predsednicu Vlade, podatak da nemačke kompanije zapošljavaju 60.000 građana u Srbiji, jasan je signal da se moramo potruditi da dobru saradnju i dobre odnose dodatno unapredimo.

Ne bežim od realnosti da se Nemačka i Srbija ne slažu oko nekih pitanja, ali je veoma važno što redovno vodimo razgovore na najvišem nivou.

Posebno je važna i kontinuirana posvećenost kancelarke Merkel Zapadnom Balkanu i integraciji celog našeg regiona u Evropsku uniju.

Na kraju, želim da istaknem da najveće zasluge za ovako dobre odnose Savezne Republike Nemačke i Srbije kakvi su danas idu upravo kancelarki Merkel i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.