PROCURELO ISTINSKO MIŠLJENJE VATIKANA POSLE POSETE VUČIĆA: Ovo su DOBRE VESTI!
Aleksandar Vučić i Papa, Foto: Predsedništvo Srbije

još jedna poseta u najavi

PROCURELO ISTINSKO MIŠLJENJE VATIKANA POSLE POSETE VUČIĆA: Ovo su DOBRE VESTI!

Razgovor pape Franja i predsednika Aleksandra Vučića po mišljenju mnogih u Vatikanu bio je izuzetno koristan i konstruktivan

Objavljeno:

Papina želja je da Srbija što pre uđe u Evropsku uniju, jer će projekat ujedinjene Evrope biti gotov tek kada se integrišu i zemlje Zapadnog Balkana.

On je podsetio da je Vatikan i do sad imao uticaj na politiku Brisela, gde su inicijative ranijih papa bile dobrodošle.

Razgovor pape Franciska i predsednika Aleksandra Vučića po mišljenju mnogih u Vatikanu bio je izuzetno koristan i konstruktivan, rekao je za Novosti visokopozicionirani sveštenik iz vatikanske hijerarhije, ponavljajući da je i tom prilikom izražena želja svetog oca da poseti Srbiju.

"Nije tajna da je velika želja ovog pape da ode u Srbiju, ali i Rusiju. Vatikan je svestan da to ne zavisi, kada je reč o Srbiji, samo i isključivo od predsednika Vučića, ali su veoma dobro prihvaćene njegove reči iz kojih se vidi da podržava dolazak pape", rekao je sagovornik Novosti.

Papa je sa Vučićem, ukazuju u Vatikanu, imao veoma otvoren razgovor, nije se bežalo ni od najosetljivijih tema, a predsednik Srbije detaljno je upoznao papu sa događajima na Kosovu.

Utisak je sagovornika Novosti, koji naglašava da je reč o ličnoj proceni, da se neće ništa menjati ni u odnosu Vatikana prema priznanju Kosova.

"U diplomatiji nikad ništa nije gotova priča, ali procenjujem da je glavna poruka Vatikana da se sedne za sto i razgovara. O priznanju Kosova nema u ovom času ni govora", rekao je sveštenik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.