VUČIĆ NAJAVIO NASTAVAK PREGOVORA OKO KOSOVA I METOHIJE: Tražićemo zajednički imenitelj i sa Albancima i sa Amerika
Aleksandar Vučić, Foto: TANJUG/TANJA VALIČ

PORUKA PREDSEDNIKA

VUČIĆ NAJAVIO NASTAVAK PREGOVORA OKO KOSOVA I METOHIJE: Tražićemo zajednički imenitelj i sa Albancima i sa Amerika

Tražićemo neki zajednički imenitelj i sa Albancima i sa Amerikancima kako bismo obezbedili trajni mir ukoliko bude moguće, zaključio je Vučić

Objavljeno:

Predsednik Srbije Alesandar Vučić rekao je danas da će se, bez obzira na odlazak Džona Boltona sa funkcije, nastaviti razgovori sa američkom administracijom kako bi se našao neki zajednički imenitelj i sa njima i sa Albancima i obezbedio trajni mir.

Na pitanje kako komentariše to što je Džon Bolton morao da napusti svoju funkciju, a radi se o čoveku koji je zagovarao, koliko-toliko, razgovore o razgraničenu i podeli Kosova, Vučić navodi da sa njim nije imao prilike da se sastane, već da su razgovarali telefonom.

"Nama Srbima se dopadao njegov stav o Kosovu i zato ne razumem toliku sreću i sladostrast kod nekih koji su oduševljeni time što on više nije savetnik za nacionalnu bezbednost", rekao je Vučić novinarima u Pranjanima.

foto: TANJUG/TANJA VALIČ

Kako je naveo, sastao se sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i Metjuom Palmerom, predstavnikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan.

"Oni su direktni predstavnici američkog predsednika Trampa i Stejt departmenta. Nastavićemo te razgovore, reč je o odgovornim i ozbiljnim ljudima sa kojima nije lako razgovarati, ni pregovarati. Ali, što bi naš posao bio lak, da je lak onda bi se ljudi utrkivali svaki dan a ovako se trkaju svakih pet godina", rekao je on.

Tražićemo neki zajednički imenitelj i sa Albancima i sa Amerikancima kako bismo obezbedili trajni mir ukoliko bude moguće, zaključio je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.