Mihajlovićeva osudila nasilje radnika obezbeđenja u Kragujevcu: Dosta sa nasiljem nad ženama!
Zorana Mihajlović, Foto: Beta

uputila jasnu poruku

Mihajlovićeva osudila nasilje radnika obezbeđenja u Kragujevcu: Dosta sa nasiljem nad ženama!

Najoštrije osudila nasilje

Objavljeno: 19:00h

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović osudila je danas nasilan napad pripadnika obezbeđenja autobuske stanice u Kragujevcu na jednu putnicu na peronu.

"Ne postoji opravdanje za takvo ponašanje - da jednu ženu poput okorelog kriminalca pripadnik obezbeđenja muči i nasilnički drži na zemlji, to je za svaku osudu. Pozdravljam brzo reagovanje policije i očekujem da će ovo nasilje biti sankcionisano u skladu sa zakonom", rekla je ona u pisanoj izjavi.

Mihajlovićeva je dodala da je država čvrsto rešena da se sa nasiljem nad ženama izbori i da neće tolerisati nijedan vid nasilničkog ponašanja.

Ona je izrazila žaljenje i što je još jedna žena danas ubijena u Kruševcu, rekavši da je nasilje ogroman društveni problem.

"Ne okrećimo glavu pred nasiljem, prisutno je svuda i u raznim oblicima - od fizičkog, poput ovog slučaja u Kragujevcu, preko psihološkog do seksualnog i ekonomskog. Ako hoćemo da sprečimo nova ubistva žena moramo svi kao društvo da pokažemo više empatije i okrenutosti jednih ka drugima", izjavila je Mihajlovićeva.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.