Demokratska stranka donela odluku da bojkotuje izbore
Demkoratska stranka, Foto: Dragana Udovičić

bojkot izbora

Demokratska stranka donela odluku da bojkotuje izbore

Zatvoreni deo sednice završen je nakon više od četiri sata

Objavljeno: 16:22h

Demokratska stranka je na današnjem zasedanju Glavnog odbora apsolutnom većinom donela odluku da neće učestvovati na izborima, ali da će nastaviti aktivno i permanentno borbu za stvaranje uslova za održavanje slobodnih i poštenih izbora, kao i komunikacije sa Evropskim parlamentom, međunarodnim organizacijama i predstavnicima u borbi za demokratske izborne uslove.

"S obzirom da ne postoje elementarni uslovi za slobodne i poštene izbore, da vlast nije ispunila nijedan zajednički zahtev opozicije i nije prihvatila nijedan od predloga grupe nezavisnih stručnjaka, niti je pokazala bilo kakvu iskrenu nameru za suštinskim promenama, okolnosti u kojima su nemogući izbori, Demokratska stranka-ujedinjena neće učestvovati na izborima", odlučeno je na GO DS.

Zatvoreni deo sednice završen je nakon više od četiri sata.

U ovim trenucima počinje konstitutivna sednica ujedinjene Demokratske stranke, na koju je stigao predsednik SDS Boris Tadić i predsednik ZZS Nebojša Zelenović.

Na ovoj konstitutivnoj sednici će biti reči o daljim smernicama u zajedničkom delovanju. Biće prisutni članovi GO sve tri stranke, ali se neće birati članovi stranačkih organa, iako je u pitanju konstitutivna sednica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.