VUČIĆ SE OBRATIO NAJMLAĐIM OFICIRIMA VOJSKE SRBIJE: Sposobni smo da zaštitimo svoje granice (FOTO)(VIDEO)
Prisustvuje i predsednik Vučić, Foto: Tanjug/Tanja Valič

VAŽAN DAN!

VUČIĆ SE OBRATIO NAJMLAĐIM OFICIRIMA VOJSKE SRBIJE: Sposobni smo da zaštitimo svoje granice (FOTO)(VIDEO)

Zastavni vod doneo je zastavu Kadetske brigade

Objavljeno: 15:48h

Ispred Doma Narodne skupštine Srbije počela je danas svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije kojoj prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, državno i vojno rukovodstvo, gosti iz zemlje i inostranstva i građani.

foto: Printskrin/RTS

Svi prisutni na svečanosti mogu videti nadletanje vazuhoplovnih snaga. Avioni lete u grupi od po tri aviona ili helikoptera, a letački program je otvorio major Goran Bulaj.

1 / 2 Foto: Printscreen

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, završio je svoj govor u čast vojnika Srbije, potom je pozdravi sve prisutne, a nakon toga je započeo vojni defile.

foto: Printscreen/rts

Predsednik Vučić pozdravio je prisutne i rekao da ovaj dan svečano proslavljamo jer oficiri stupaju na važnu dužnost.

"Zato ovde ponosno i odgovorno stojite svesni za koje ideale su naši preci podnosili najveće žrtve. Vi ste ešelon slobode i suvereniteta naše otadžbine. Da bismo uživali u miru i gradili bogato društvo mi se oslanjamo na vašu spremnost da odvratite svakoga ko nema dobre namere prema našoj zemlji."

foto: Printscreen

Među njima su premijerka Ana Brnabić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministri u Vladi Srbije Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović, Aleksandar Antić, Nenad Popović, Zlatibor Lončar, Zoran Djorđević, Jadranka Joksimović, Vanja Udovičić.

Zastavni vod doneo je zastavu Kadetske brigade, a na početku je intonirana himna "Bože pravde", a nakon toga je pročitan ukaz predsednika Republike o proizvođenju kadeta u čin potporučnika.

foto: Printskrin/RTS

U prve oficirske činove biće promovisano ukupno 160 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA. Vojnu akademiju završilo je 135 kadeta i kadetkinja 139. i 140. klase Vojne akademije, među kojima su tri kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Medicinski fakultet VMA završiće 25 mladića i devojaka 5. klase Medicinskog fakulteta VMA, od kojih je jedna kadetkinja pripadnik Oružanih snaga Namibije.

Bonus video:

(Espeso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.