SARADNJA SRBIJE I UNESKO OD VELIKE VAŽNOSTI: Brnabićeva sa generalnom direktorkom međunarodne organizacije!
Ana Brnabić, Foto: Beta / Slobodan Miljević

POLITIKA

SARADNJA SRBIJE I UNESKO OD VELIKE VAŽNOSTI: Brnabićeva sa generalnom direktorkom međunarodne organizacije!

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa generalnom direktorkom Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO) Odri Azule i tom prilikom istakla da je saradnja sa tom organizacijom za Srbiju od velike važnosti, budući da su obrazovanje i digitalizacija prioriteti Vlade Srbije.

Objavljeno: 13.09.2019. 14:50h

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa generalnom direktorkom Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO) Odri Azule i tom prilikom istakla da je saradnja sa tom organizacijom za Srbiju od velike važnosti, budući da su obrazovanje i digitalizacija prioritetiVlade Srbije.

Premijerka je rekla da podržava i visoko ceni dosadašnje napore generalne direktorke Azule u poboljšanju efikasnosti i postizanju veće vidljivosti UNESKO, kao i da Srbija čvrsto veruje i duboko je posvećena jačanju multilateralizma i multikulturalnosti.

Azule je istakla da će tokom mandata naročit značaj pridavati upotrebi veštačke inteligencije u oblastima nauke i obrazovanja, kao i pitanju rodne ravnopravnosti i obrazovanja devojčica.

Primena veštačke inteligencije u zaštiti kulturnog nasleđa je jedna od tema kojoj će UNESKO takođe biti posvećen, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

 

Sagovornice su se saglasile da je kultura oblast čiji će potencijal i u budućnosti biti od velike važnost za razvoj svakog društva, a premijerka Srbije je podsetila da su upravo kreativne industrije u ovom trenutku najbrže rastuća grana industrije.

Bonus video:


(Espreso.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media