VUČIĆ JE DOBIO 2 POKLONA! Ono što mu je darovao Češki predsednik GA JE ODUŠEVILO!
Miloš Zeman i Vučić, Foto: EPA

U POSETI BEOGRADU!

VUČIĆ JE DOBIO 2 POKLONA! Ono što mu je darovao Češki predsednik GA JE ODUŠEVILO!

Predsednik Češke Miloš Zeman je tokom posete Beogradu istakao da veoma voli Srbiju i srpski narod

Objavljeno: 12.09.2019. 11:47h

Predsednik Češke Miloš Zeman bio je u dvodnevnoj poseti Beogradu, a zvanični razgovori dvojice predsednika i delegacija održavali su se juče, kao i potpisivanje bilateralnih sporazuma, te Srpsko-češki poslovni forum. Ipak, dvojica zvaničnika imali su i neformalne susrete koji su posebno zanimljivi javnosti.

U zvaničnom delu posete, ministri Srbije i Češke su u okviru posete delegacije te zemlje potpisale dva sporazuma o saradnji, u prisustvu predsednika, Aleksandra Vučića i Miloša Zemana.

Sporazum o saradnji vlada Srbije i Češke u oblasti odbrane potpisali su ministri odbrane Aleksandar Vulin i Lubomir Metnar. Memorandum o razumevanju između Kabineta ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije i Ministarstva industrije i trgovine Češke o saradnji u oblasti inovacija, veštačke inteligencije i robotike potpisali su ministri Nenad Popović i Karel Havliček.

 

Predsednik Češke Miloš Zeman je tokom posete Beogradu istakao da veoma voli Srbiju i srpski narod.

- Svaki političar treba da prvo brani interese svoje države, a ne da bude marioneta stranih vlasti. Iskreno cenim prijateljstvo između srpskog i češkog naroda, a upravo zbog toga, iako o tome često ne govorim, primio sam Emira Kusturicu koji je studirao u Češkoj, i na osnovu preporuka važnih čeških ličnosti, dodeliću mu medalju za zasluge 28. oktobra - rekao je Zeman i dodao da je to simbol nagrade za sve Srbe koji su studirali u Češkoj Republici.

- Država koju predvode ratni zločinici ne bi trebalo da se nalazi u zajednici demokratskih zemalja - rekao Zeman govoreći o stavu haškog tribunala o tzv. Kosovu.

Predsednik Zeman je rekao da mu je Vučić tokom susreta rekao da su naše zemlje blizanci, sa čim se složio.

- Mnogo toga nam je zajedničko i još jednom bih hteo da se zahvalim Srbiji jer su stali na našu stranu kada smo bili okupirani, mi imamo šta da otplaćujemo i zbog toga samo ovde rekao je Zeman i dodao da privrednike niko ne može da primora da dođe ako oni to ne žele - kazao je Zeman juče.

Ono što građani nisu mogli da vide jeste to da su iza kulisa sastanaka dvojica predsednika uživala u neformalnim razgovorima. Predsednik Zeman je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici podelio sa javnošću šta je poklonio srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću i kako je on reagovao na te poklone.

- Mislim da sam poklonio predsedniku Vučiću stvari koje su mu se dopale. Dao sam mu češke proizvode, PRIM sat i pištolj CZ 75 SPO1 iz češke proizvodnje - napisao je češki predsednik uz fotografije.

Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što je njegov češki kolega došao u dvodnevnu posetu Beogradu i iskazao poštovanje srpskom narodu.

- Imao sam čast da razgovaram sa iskrenim prijateljem Srbije, i iskrenim prijateljem našeg naroda, predsednikom Češke Milošem Zemanom. Želim mu da još puno godina sačuva svoj blistavi um i reputaciju čoveka koji misli svojom glavom i u uinteresu svoga naroda, a ne u interesu dnevne politike najmoćnijih sila - rekao je Vučić.

Bonus video: 

(Espreso.rs / Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media