BIVŠI ŠEF POLICIJE SE GRLI SA ČUMETOM! Buha tek što je izašao sa robije, a onda su se našli na JAVNOM MESTU
Rodoljub Milović i Ljubiša Buha, Foto: Printsccreen

šok

BIVŠI ŠEF POLICIJE SE GRLI SA ČUMETOM! Buha tek što je izašao sa robije, a onda su se našli na JAVNOM MESTU

Penzionisani načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Rodoljub Milović sastajao se sa osuđivanim kriminalcem Ljubišom Buhom Čumetom!

Objavljeno:

Milović je negovao toliko bliske odnose s bivšim vođom surčinskog klana da se se s njim izgrlio i izljubio kao da su najbolji prijatelji, što je, kako tvrde sagovornici Kurira, krajnje sumnjivo i neprofesionalno jer se svugde u svetu zna jasna granica između policije i mafije.

Česti susreti

O tome svedoči snimak koji je nastao ovog leta, odmah pošto je Buha izašao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, gde je izdržao punu kaznu od četiri godine i osam meseci. Buha i Milović su snimljeni kako izlaze iz jednog beogradskog restorana, a potom se rastajući se grle i ljube.

Da stvar bude još grotesknija, Milović je tokom juna u intervjuu nedeljniku NIN optužio državni vrh da sarađuju s kriminalcem.

Inače, veza Milovića i Buhe poznata je odranije. Kako su pisali mediji, Buha je ulazio u kancelariju Milovića u samom sedištu MUP gotovo kao u svoju kuću. Tako je samo od februara do kraja juna 2014. Milovića posetio čak devet puta. U javnost su svojevremeno isplivale i fotografije uzvratnih poseta, Milović je išao kod Buhe u Surčin.

Milović je za Kurir potvrdio da je verodostojan snimak njegovog susreta i grljenja i ljubljenja s Čumetom.

- Lična je stvar šta je bila tema razgovora i zašto smo se videli. Ne, to nije problematično. Vi razgovarate s penzionerom. Imam pravo da se viđam s kim god hoću. Neće mi to određivati Kurir, niti bilo ko - kazao je Milović.

Nedopustivo

Bivši načelnik beogradske policije Marko Nicović kaže da je neprimereno da se nekadašnji šef policije grli s mafijašem:

- Policajac može da ima saradnika u podzemlju, to je u svetu i poželjno, ali nigde nije primereno da oni iz tih profesionalnih pređu u prijateljske odnose. To je problematično, sumnjivo i trebalo bi da se ispita. Ne dolazi u obzir nikakvo grljenje, ljubljenje, pokloni, odlazak na slavlja. Jasno se zna gde je granica između policije i mafije.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.