HRVATI NEKA ŠETAJU GDE HOĆE, A JA NEĆU NIGDE! Vučić poslao poruku Milanoviću!
Aleksandar Vučić i Zoran Milanović, Foto: EPA/Stephanie Lecocq, EPA/, epa/koca sulejmanović

adekvatan odgovor

HRVATI NEKA ŠETAJU GDE HOĆE, A JA NEĆU NIGDE! Vučić poslao poruku Milanoviću!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će se uvek zalagati za bolje odnose sa Hrvatskom i da oni kod nas mogu da se "šetaju" gde god hoće

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će se uvek zalagati za bolje odnose sa Hrvatskom i da oni kod nas mogu da se "šetaju" gde god hoće.

On je to rekao povodom izjave Zorana Milanovića da će, ako pobedi na predsedničkim izborima u Hrvatskoj, svesti na minimum odnose sa Srbijom i da Vučić neće moći da se šeta "lijepom njihovom".

- Na to da bi želeli u Hrvatskoj da se smanje odnosi sa Srbijom na minumum i da se neko ne šeta... ja se vrlo retko šetam bilo gde, nisam ni atletičar, niti kao ministri Zoran Ðorjdević i Siniša Mali. Ne šeta mi se nigde, ne idem na more u Hrvatsku, niti sam išao od raspada Jugolsavije, niti planiran da idem - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše Milanovićevu izjavu.

Kaže da je čak i onom komičaru, "fejk Milanoviću" to rekao, kada su pokušvali da ga nameste kako priča sa Milanovićem.

- Uvek sam želeo bolju saradnju sa Hrvatskom i želeću i u budućnosti. Kod nas oni mogu da se šetaju gde god hoće. Nadam se da više vole šetnju od mene - rekao je predsednik Srbije.

Poručio je da ne traži ni od koga da voli Srbiju i Srbe, niti da će nekoga za to da moli.

- Neću da se nekom izvinjavam zato što on misli da mu je politički nasušna potreba da im se Srbi izvinjavaju. Vreme kada su Srbi sebe dobrovoljno ponižavali i klečali i molili da dobiju lepu reč od nekog od stranih predstavnika je prošlo. Mene interesuju dela koja ostavljamo građanima Srbije, a sve druge ćemo da poštujemo jednako ili i više nego oni nas - naveo je Vučić.

Takođe, kaže da nema ništa protiv Hrvata i da mogu da rade šta hoće, ali da će politiku u Srbiji uvek voditi građani Srbije, a ne neko sa strane.

- Meni je žao, ali oni su nama učinili jednu stvar, a to je da smo se mi orijentisali na saobraćajne pravce prema Budimpešti. To je bila i jedna od naših tema danas, koridor Prag - Budimpešta - Beograd ka Grčkoj i Turskoj. Nastavićemo sa tim, kao i radu na xu okviru vodnog koridora Dunav - Odra - Laba. Možemo da imamo ozbiljnu saradnju sa Českom.

Zahvalio je predsedniku Češke Milošu Zemanu, kako je rekao, na rečima postovanja prema našoj zemlji i poručio mu:

- Srbi su dobar i odan narod i videćete to na svakom koraku i osetiti poštovanje i ljubav srpskog naroda prema narodu i državi koju vodite. Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.