STRANI AMBASADORI U SRBIJI PONAŠAJU SE KAO ŠEFOVI STRANAKA, TO JE BOLESNO! Znate li ko se USUDIO da ovo KAŽE?
Evo male pomoći: Portret mu je preškraban, Foto: Espreso

svaka čast!

STRANI AMBASADORI U SRBIJI PONAŠAJU SE KAO ŠEFOVI STRANAKA, TO JE BOLESNO! Znate li ko se USUDIO da ovo KAŽE?

Ovaj bi mislio da je to neka šala, skrivena kamera

Objavljeno:

Bivši premijer Srbije Zoran Đinđić bio je poznat kao čovek bez dlake na jeziku, zbog čega se često nalazio na udaru kritika, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Ovo je jedna od njegovih izjava koja je svojevremeno podigla veliku prašinu, a mnogi su mislili da je Đinđić dirnuo u osinje gnezdo:

- Sada strance uključujete kao deo svoje unutrašnje politike - to je bolesno! Mi imamo tu bolest još uvek u Beogradu. Imamo ambasadore nekih zemalja koji se ponašaju kao šefovi stranaka u Srbiji. Kao da su izabrani na izborima. Oni pozivaju ministre, pozivaju moj kabinet i čude se što ja neću da ih primim. Ja kažem: zamislite da naš ambasador u vašoj zemlji pozove vašeg premijera i pita ga da sa njim ruča. Ovaj bi mislio da je to neka šala, skrivena kamera. Nemojte da mislite da vi možete da radite u našoj zemlji nešto što naš ambasador u vašoj zemlji ni slučajno ne bi mogao da radi... Mi moramo da poštujemo sebe i da ne dozovlimo da se strane toliko mešaju u naše odnose. Da mi to ne tražimo, oni to ne ni radili. Da imamo ministre koji na taj pozivi hladno kažu: "Izvinite, mi nemamo vremena za to", posle dva, tri puta oni bi odustali. Pošto imamo još uvek taj kompleks niže vrednosti, mislim da imamo tu nezdravu situaciju da se u našoj zemlji više raspravlja u inostranstvu... - ispričao je Zoran Đinđić.

BONUS VIDEO:

UŽIVO KARAMBOL NA SMEDEREVCU: Anin i Rastin kum snimio sopstveni udes, završio na krovu, a ono što je usledilo će vas ŠOKIRATI

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.